Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst
NOS Voetbal

Parijs zit in het hart bij de eredivisieclubs

Sinds de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs heeft het terrorisme ook het voetbal bereikt. En dat laat de trainers en spelers van de Nederlandse topclubs allerminst onberoerd. Dat geldt zeker voor Phillip Cocu, die aanwezig was in Parijs.

"Het was een vreemde, moeilijke week voor ons allemaal", zegt de trainer van PSV, die op een paar kilometer van alle horror in een hotel verbleef. "Maar we moeten de draad van voor de interlandperiode weer oppakken. We kunnen ons geen verslapping of puntverlies veroorloven tegen Willem II."

Ook Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst voelt dat alles anders is. "Het raakt je en dat heeft invloed op iedereen. Dat je ermee bezig bent, thuis maar ook op de club, dat is denk ik vanzelfsprekend."

Natuurlijk voetballen we en trainen we gewoon, maar het kost de een wat meer moeite dan de ander.

Phillip Cocu

Ajax-trainer Frank de Boer kijkt ieder moment naar het nieuws. "Je bent minder bezig met voetbal en de volgende tegenstander. Je wordt heel snel afgeleid als er weer iets is voorgevallen. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen."

Ook Van Bronckhorst en De Boer volgen terreurnieuws

Ajax-aanvaller Viktor Fischer probeert de knop om te zetten. "Het is verschrikkelijk, dat vinden we allemaal. Waarom moet het zo zijn? Waarom bestaan zulke mensen? Daar kunnen we het heel lang over hebben, maar daar hebben we niks aan. We moeten door."

"Morgen is er gewoon weer een wedstrijd, tegen Cambuur. Wat er in Parijs is gebeurd, dat zit in ons hart."

Fischer over Parijs: waarom bestaan zulke mensen?

In Parijs gingen er bommen af bij het Stade de France waar op dat moment Frankrijk-Duitsland gespeeld werd. En dinsdag ging Duitsland-Nederland niet door vanwege de dreiging van nieuwe aanslagen. Het voetbal is dus ook geraakt.

Cocu: "Het is best lastig om de draad dan weer op te pakken. Natuurlijk voetballen we en trainen we gewoon, maar dat het de een wat meer moeite kost dan de ander, dat is normaal."

Van Bronckhorst: "Parijs is een stad waar ik veel mooie herinneringen aan heb. Ik ben er vaak geweest om even tot rust te komen. Al dat leed, ook bij het stadion, dat raakt je. Het komt heel dicht bij het voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl