PSV-trainer Phillip Cocu blikt vooruit op het eredivisieduel met Willem II
NOS Voetbal

PSV'ers focussen na 'vreemde week' op Willem II

Naast de tragische gebeurtenissen in de wereld heeft ook het overlijden van de vader van Maxime Lestienne veel indruk gemaakt op de selectie van PSV. "Als je na zo'n week weer op het veld staat, dan heb je het gevoel dat het een heel vreemde en moeilijke week was."

Dat zei PSV-trainer Phillip Cocu op de persconferentie voorafgaand aan het eredivisieduel, zaterdagavond, met Willem II. "Dat doet wat met de spelers en iedereen zal daar op zijn eigen manier mee omgaan."

Volledige focus op Willem II

Behalve Lestienne, mist PSV ook de geblesseerde Jetro Willems en Menno Koch in Tilburg. Cocu verwacht ondanks alles volledige focus van de spelers. "We gaan voor het kampioenschap, dus nu ligt onze complete focus op Willem II. Niet 98, maar 100 procent. We kunnen ons puntenverlies niet veroorloven."

De PSV-trainer vindt bovendien dat Willem II te laag staat in de eredivisie. "Ze spelen goed voetbal en hebben veel kwaliteit. Het verschil lijkt groter dan het daadwerkelijk is, ook omdat ze behoorlijk wat pech hebben gehad."

Jordy de Wijs maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van PSV

Contractverlenging Zoet en De Wijs

Na de wekelijkse persconferentie werden er ook nog twee contracten verlengd in Eindhoven. Doelman Jeroen Zoet tekende bij tot 2019. "Ik kan hier nog veel leren. Ik speel al vanaf mijn vijftiende hier en ik heb een goed gevoel bij de club en de stad. Je moet koesteren wat je hebt."

Ook Jordy de Wijs tekende bij tot 2019. De 19-jarige verdediger maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste, maar speelt vooral wedstrijden voor Jong PSV. "Het is mijn ambitie om basisspeler te worden. Daar ga ik keihard voor werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl