Max Verstappen zet de negende tijd neer in de kwalificatie in Hongarije
NOS Sport

Verstappen negende in kwalificatie

Max Verstappen houdt zich aan zijn woord en heeft zijn startpositie in de toptien te pakken. De 17-jarige Formule 1-coureur vertrekt zondag in de GP van Hongarije vanaf de negende plek.

Verstappen reed vandaag in de training al een stuk sneller dan bij de eerste en tweede training vrijdag op de Hungaroring, in de heuvels ten oosten van Boedapest. Toen had de coureur ook nog last van elektrische problemen met zijn auto.

Drie keer negen

Daar was vandaag geen sprake van. In de eerste en tweede sessie eindigde de coureur van Toro Rosso ook op plaats negen, ruim genoeg voor een plaats in de laatste kwalificatie waarin hij 1.23,679 noteerde.

Dat succes had zijn teamgenoot Carlos Sainz niet, die met een twaalfde positie niet verder kwam dan de tweede sessie. Fernando Alonso kreeg nog problemen met zijn McLaren-Honda. De Spanjaard kampte met motorproblemen en moest zelf zijn auto terug naar de pitstraat duwen.

Hamilton vanaf pole

Lewis Hamilton reed in alle drie de sessies de beste tijd en start zondag vanaf pole. Hij troefde met een rondje van 1.22,020 zijn teamgenoot Nico Rosberg af. Vorig jaar vertrok de Duitser nog van de eerste positie in Hongarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl