Anouk Vetter troost Nadine Broersen
NOS Sport

Succes en drama voor Nederlanders bij EK indoor

Het was een dag met twee gezichten voor de Nederlandse equipe bij de EK indoor atletiek. Succes was er voor Maureen Koster die als snelste van de series de finale van de 3.000 meter wist te behalen in een tijd van 8.57,59. De finale is zaterdag om 18.50 uur.

Nadine Broersen daarentegen verliet in de tranen de Praagse 02 Arena. De meerkampster had te veel last van haar enkel bij het hoogspringen en besloot de wedstrijd te staken. “Het was een moeilijke beslissing, maar het ging niet meer,“ zei de wereldkampioene indoor na haar opgave.

Broersen: doet pijn om te stoppen

Alleen maar PR's voor Vetter

Grootste Nederlandse succes kwam op naam van Anouk Vetter. Zij werkte een uitstekende meerkamp af. Op alle onderdelen behaalde ze een persoonlijk record. Met een puntentotaal van 4548 punten eindigde ze als achtste. Vetter zei na afloop dat ze een gave dag had gehad: "Ik begon met het idee dat ik in ieder geval niet laatste wilde worden en ik hou me prima staande. Alleen baal ik van de 800 meter."

Thijmen Kupers maakte indruk op zijn 800 meter. Hij plaatste zich met de tweede tijd voor de finale in 1,48,19. De finale is zaterdag om 18.25 uur.

De vijfkamp van Vetter

Op 0,001 finale gemist

Hordenloper Gregory Sedoc baalde na afloop stevig. Hij liep zijn beste prestatie van het jaar, maar kwam eenduizendste te kort voor de finale. Hij eindigde met 7,65 als vijfde in zijn race.

Ook voor Nadine Visser liep de halve finale op de 60 meter horden uit op een teleurstelling. Ze viel over de eerste horde en kwam niet over de finish.

Teleurstellende 400 meter mannen

Teleurstelling was er bij de mannen op de 400 meter. Alleen Bjorn Blauwhof overleefde de series, maar werd later in de halve finales uitgeschakeld met een tijd van 48,38. Hij eindigde zijn loop als zesde, waar een tweede tijd nodig was voor de finale.

Vooral Nederlands recordhouder Bonevacia stelde met een tijd van 47,62 teleur.

Koster naar finale 3.000 meter

Ghafoor en Pluim halen geen finales

Ook bij de vrouwen is er geen Nederlandse finaliste bij de 400 meter. Madiea Ghafoor eindigde als zesde en laatste in haar halve finale. In de series overtuigde Ghafoor nog. De 22-jarige Amsterdamse leidde in haar serie van start tot finish en won in 53,06.

Ook Femke Pluim wist niet door te dringen tot de finale bij het polsstokhoogspringen. De debutante bij de EK indoor haalde een hoogte van 4,30 meter en dat was niet genoeg voor een finaleplek.

Halve finale Ghafoor op 400 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl