NOS Sport

Broersen: doet pijn om te stoppen

Broersen: doet pijn om te stoppen

Met tranen in haar ogen besloot Nadine Broersen te stoppen met de vijfkamp tijdens de EK indoor in Praag. "Het doet pijn om te stoppen hier, maar het kon niet anders. Ik heb zo'n besluit nog nooit hoeven nemen, maar nu moest het."

Al voor de start van de EK wist Broersen dat het hoogspringen moeilijk zou worden. Na de enkelblessure die ze opliep tijdens de NK indoor had ze niet meer kunnen trainen op het onderdeel. "Mijn enkel was goed ingetapet, dus je hoopt dat het lukt. Maar al bij het inspringen voelde ik dat het niet ging zoals ik wilde. Dan krijg je ook geen goede afzet."

Broersen probeerde het nog wel, in haar derde poging kwam ze over 1,77 meter: "Als atleet wil je in ieder geval proberen te springen. Ik had een paar sprongen nodig om de knoop door te hakken dat het echt niet ging. Dat is een moeilijk besluit."

De heersend wereldkampioene indoor wilde geen enkel risico nemen met het outdoorseizoen voor de deur. De WK atletiek is in augustus in Peking en daar wil Broersen schitteren. "Als ik door was gegaan had ik iets kapot kunnen maken en daarvoor is het outdoorzeisoen veel te belangrijk. Maar dit doet wel pijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl