NOS Voetbal

'PSV kan wat leren van Zenit'

'PSV gaat kansen krijgen in St. Petersburg'

PSV ligt op kampioenskoers in de eredivisie, maar in de Europa League dreigt uitschakeling. Na de 1-0 nederlaag tegen FC Zenit in Eindhoven, wordt het donderdag een zware opgave om de achtste finales te halen. De vraag is of Phillip Cocu spelers gaat sparen in St. Petersburg, met het oog op de topper in de competitie tegen Ajax van aanstaande zondag.

Als het aan Luuk de Jong ligt niet. "Ik ben fit, maar ook als ik een pijntje had, zou ik willen voetballen", zegt De Jong. "We zijn ambitieus en willen zo veel mogelijk winnen. De prioriteit ligt natuurlijk bij de competitie. Maar we gaan er vol voor tegen Zenit."

We gaan kansen krijgen in St. Petersburg.

Luuk de Jong, aanvaller PSV

Volgens De Jong is het zeker geen kansloze missie in Rusland voor PSV. "We hebben thuis een goede wedstrijd gespeeld. We hebben mogelijkheden gehad om goals te maken. Die gaan we daar ook krijgen", is de overtuiging van de spits.

Zenit was in Eindhoven niet van plan om het publiek te vermaken. Die tactiek leverde de Russen wel het gewenste resultaat op. De Jong: "Je ziet dat bij dat soort ploegen maar een ding telt: winnen. Hoe, dat maakt niet uit. Ze komen 1-0 voor en maken vervolgens het hele spel dood. Ze rekken tijd en dat soort dingen. Daar kunnen wij misschien wat van leren."

FC Twente

Overigens weet de aanvaller wat het is om te winnen van Zenit. Mede door twee treffers van De Jong won FC Twente in 2011 van de ploeg uit St. Petersburg (3-0). De return werd met 2-0 verloren, maar Twente haalde wel de kwartfinales van de Europa League.

"Dat was een heel ander Zenit. Maar er zijn overeenkomsten tussen het Twente van toen en het huidige PSV. Wij zijn heel fit en kunnen in de laatste minuten een wedstrijd beslissen. Dat hadden we destijds bijvoorbeeld met Bryan Ruiz ook", aldus De Jong.

Luuk de Jong juicht namens FC Twente na zijn eerste van twee treffers tegen Zenit (2011)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl