Het WK darts is voor Jerry Hendriks van korte duur, hij verliest van Peter Wright
NOS SportAangepast

Hendriks strandt in eerste ronde WK darts

Jerry Hendriks heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op het WK darts. In de eerste ronde verloor hij met 3-0 van de nummer drie van de wereld, Peter Wright. De Schot liet er in de eerste set geen gras over groeien en won deze in rap tempo met 3-0.

In de tweede set kwam Hendriks iets beter in zijn spel en met een finish van 156 pakte hij voor het eerst een leg. Hendriks kreeg bij een 2-1 voorsprong zelfs kansen om de set te winnen, maar hij miste een aantal pijlen op de dubbel. Wright profiteerde optimaal en met een 141-finish trok hij vervolgens de set naar zich toe. De derde set ging daarna eenvoudig met 3-0 naar de als derde geplaatste Wright.

Hendriks had nog een voorronde nodig om zich te plaatsen voor het hoofdschema van het WK. Daarin won hij eerder op de avond met 2-0 in sets van Warren Parry uit Nieuw-Zeeland. Door die zege houdt Hendriks toch nog 10.000 pond (zo'n 12.000 euro) over aan het WK, anders had hij genoegen moeten nemen met 4.500 pond (zo'n 5.400 euro).

Zaterdag komen de volgende twee Nederlanders in actie op het WK. Titelfavoriet Michael van Gerwen treft in de laatste partij van de avond Ross Snook of Kim Viljanen, die eerst nog tegen elkaar spelen in de laatste kwalificatieronde. Zaterdagmiddag speelt Benito van de Pas tegen Tengku Shah of Masumi Chino, die eerst ook nog een voorronde spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl