Jerry Hendriks
NOS SportAangepast

Darter Hendriks moet het hebben van rennen, zwemmen en een massage

"Wat kilometertjes rennen, af en toe lekker zwemmen en langs de masseur, zodat ik me lekker in mijn vel voel. Ik moet fysiek in orde zijn." Je verwacht het misschien niet direct, maar het is de voorbereiding van Jerry Hendriks op het WK darts.

Michael van Gerwen is de absolute topfavoriet voor de wereldtitel, maar hij is niet de enige Nederlander die met zijn pijlen een gooi naar de prijzen mag doen in Alexandra Palace in Londen. Tien zijn het er in totaal en Hendriks is de eerste die in actie komt.

Nieuw-Zeelandse tegenstander

De 28-jarige darter speelt op het podium van het WK eerst nog een voorronde tegen de 52-jarige Warren Parry. "Veel meer dan dat hij uit Nieuw-Zeeland komt, weet ik niet. Maar ik heb wel wat partijtjes van hem op internet gezien. Zo probeer ik me op hem voor te bereiden, maar ik zal mijn beste spel moeten laten zien."

Wint Hendriks dan speelt hij later op de avond direct zijn eerste ronde, tegen de als derde geplaatste Peter Wright. Dat zal een pittige klus worden, al weet de Nederlander hoe hij de eerste ronde overleeft. Dat deed hij namelijk vier jaar geleden al eens.

Toen verloor hij in de tweede ronde van de dartslegende en latere winnaar Phil Taylor. Hendriks was onder de indruk van het podium, de ambiance en zijn tegenstander. "Dat was allemaal nieuw voor me en dan speel je ook nog eens tegen de beste darter aller tijden..."

De afgelopen jaren heeft Hendriks weer nieuwe ervaringen opgedaan, al is hij geen fulltime prof. Hij werkt als als accountmanager bij een fabrikant in dartsproducten. En dus is het WK een lekkere bijverdienste.

"Ik heb sowieso 4500 Engelse ponden en als ik de eerste ronde win worden het er 10.000. Dat is best wel een leuk bedrag om even binnen te slepen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl