NOS Voetbal

PSG wil Dortmund overrompelen en mobiliseert ultra's: 'Wij gaan winnen'

PSG-trainer Enrique vol vertrouwen voor CL-clash met Dortmund: 'Wij gaan winnen'

Een gebrek aan zelfvertrouwen kun je Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique niet verwijten. "Wij gaan winnen", verzekerde de Spanjaard de wereld over de return vanavond in de halve finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

PSG moet in het eigen Parc des Princes een 1-0 nederlaag tegen de Duitsers goedmaken. 'On va gagner' is volgens Enrique de enige Franse zin die hij kent. "Eentje waar ik van houd."

Winnen is hoofdzaak, de manier waarop is voor de aanvallend sterke Fransen ondergeschikt. Enrique: "Het doel is niet om met twee doelpunten verschil te winnen. Het gaat om winnen in het algemeen. We moeten eerst één doelpunt maken. Ook al doen we dat in de 89ste minuut, dan gaan we verlengen. We hoeven niet meteen te scoren, we willen gewoon de wedstrijd winnen."

"Ons zeer duidelijke doel is om ons te plaatsen voor de finale. Daarvoor moeten we beter zijn dan Dortmund."

Dat was vorige week geen vanzelfsprekendheid. Voortgestuwd door het bulderende supportersgeluid van de fameuze 'Gelbe Wand', verrasten de zwartgelen van Dortmund de Parijzenaren.

Oproep

De ultra's van PSG hebben nu de stad opgeroepen hun club te steunen. "We doen een beroep op alle Parijzenaren om één te zijn. Onze hartstocht en waanzin zal zich door de stad verspreiden. We spelen een van de belangrijkste wedstrijden in de geschiedenis van onze club." Een oproep om Dortmund te overrompelen met ambiance.

"De fans zullen van levensbelang zijn", benadrukte Enrique. "We hebben de beste supporters van de wereld en nu moeten ze ons nogmaals steunen, zoals ze al het hele seizoen aan het doen zijn. We zagen de sfeer in Dortmund, hier gaat het op zijn minst even goed zijn."

PSG won nog nooit de Champions League, ook niet na de Qatarese overname. De hunkering naar die cup is gigantisch. In 2020 was PSG er dichtbij, toen in de finale werd verloren van Bayern München (1-0). Ook met een sterrenvoorhoede van Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé lukte het niet.

Kylian Mbappé in het uitduel met Dortmund

Voor die laatste superster, Mbappé, kan het duel met Dortmund zomaar de laatste Europese wedstrijd voor PSG worden. Geruchten over een overstap naar Real Madrid zijn hardnekkig. Spaanse en Engelse media meldden in februari al dat de Franse aanvaller, wiens contract in de zomer afloopt, naar Real vertrekt.

Enrique voelt het belang van de return tegen Dortmund. "Dit is de belangrijkste wedstrijd sinds ik bij PSG werk. Dinsdag vertegenwoordigen we PSG, Parijs, maar ook Frankrijk en al onze supporters over de hele wereld."

En lukt het niet? "Dan gaat het leven door", sprak Enrique plots ook bijzonder luchtig. "De zon schijnt, het weer in Parijs is goed. Dan zullen we de tegenstander complimenten geven en een duidelijk doel hebben voor volgend seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl