NOS Voetbal

Borussia Dortmund bluft PSG af en wint thuisduel halve finale Champions League

Borussia Dortmund heeft de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain met 1-0 gewonnen. De enige goal werd gemaakt door spits Niclas Füllkrug.

Volgende week wacht de return in Parijs. Dan kan Dortmund zijn eerste Champions League-finale sinds 2013 bereiken. Toen was Bayern München te sterk. Diezelfde ploeg troefde PSG af in zijn enige Champions League-finale in 2020.

Bij Dortmund kreeg Donyell Malen, terug van een blessure, nog geen speelminuten. Met Ian Maatsen stond er toch een Nederlander in de basis.

PSG won na de Qatarese overname nog nooit een Champions League. De hunkering daarnaar is enorm. Toch begon Dortmund gretiger aan de halve finale dan de Parijzenaren.

Pas na een minuut of twintig kreeg het PSG van de Spaanse trainer Luis Enrique wat vat op de wedstrijd. Maar juist in die fase sloeg Dortmund toe.

Nico Schlotterbeck verraste de Franse verdediging met een lange bal, die perfect mee werd genomen door Füllkrug. Vanaf de linkerhoek van het strafschopgebied schoot hij hard raak.

PSG dichtbij

PSG ging daarna met meer overtuiging op zoek naar een goal. Die viel kort na rust tot tweemaal toe op een haar na. Eerst schoot Kylian Mbappé de bal op de paal en nog geen tien seconden later deed Achraf Hakimi precies hetzelfde.

Kylian Mbappé

Toch bleef Dortmund verder tamelijk eenvoudig overeind. Sterker nog, Dortmund had ook met grotere cijfers kunnen winnen.

Julian Brandt, die in de eerste helft al een goede kans miste, kon net van scoren worden afgehouden door Marquinhos. Ook Füllkrug scoorde bijna.

In de slotfase zette PSG nog even stevig aan, maar het was niet genoeg. Volgende week mag het sterrenensemble de schade in eigen huis proberen te herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl