John Achterberg
NOS Voetbal

Slot zal nieuwe keeperstrainer moeten zoeken: Achterberg na 15 jaar weg bij Liverpool

De Nederlandse keeperstrainer John Achterberg vertrekt na vijftien jaar bij Liverpool. Hij laat weten op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. Waar de geboren Utrechter zijn loopbaan gaat vervolgen, is nog niet bekend.

Door zijn vertrek zal er dus geen samenwerking komen met Arne Slot. De huidige trainer van Feyenoord wordt naar verwachting snel gepresenteerd als opvolger van Jürgen Klopp. Achterberg had zijn beslissing om te vertrekken al twee maanden geleden gemaakt, zei hij bij Langs de Lijn en Omstreken.

Achterberg begon in 2009 bij Liverpool. Hij won er de Champions League en werd kampioen van Engeland. "Na vijftien jaar was het wel tijd voor wat anders. Het is een topclub en ik heb hier met heel veel plezier gewerkt. Ik heb genoten, maar nu is het ook leuk om wat anders te gaan doen."

Waar hij nu aan de slag gaat, wilde Achterberg nog niet prijsgeven. "Ik heb wel met wat mensen gesproken. Dat gaat goed komen. De kans dat ik in Engeland blijf is niet zo heel groot."

Als speler was Achterberg actief bij NAC Breda, FC Eindhoven en Tranmere Rovers. Bij die laatste club was hij tot zijn 36ste actief en verwierf hij bekendheid dankzij enkele heroïsche optredens in het bekertoernooi.

Toen Klopp in 2015 bij Liverpool tekende, was Achterberg er al enkele jaren keeperstrainer. De klik met de Duitser was er meteen. "Vanaf de allereerste seconde wist ik: deze jongen is geboren om keeper te worden", vertelde Klopp indertijd.

Achterberg gaf de NOS in 2022 een kijkje achter de schermen bij Liverpool:

Hier traint Liverpool: uniek kijkje achter de schermen door Achterberg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl