Andrich maakt de gelijkmaker in de slotfase

Leverkusen blijft ongeslagen na weer miraculeuze ontsnapping in blessuretijd

Het sprookje van Bayer Leverkusen blijft maar doorgaan. De kampioen van Duitsland leek voor het eerst in 46 wedstrijden onderuit te gaan, maar in de 97ste minuut maakte Robert Andrich alsnog de gelijkmaker tegen VfB Stuttgart.

De BayArena van Leverkusen ontplofte na het nieuwe late doelpunt. Net als vorige week bij Borussia Dortmund werd het binnenhalen van het punt uitgebreid gevierd. Nog steeds is er namelijk niet verloren, in geen enkele wedstrijd dit seizoen. Ook niet in Europa en ook niet in de beker.

Voorsprong Stuttgart

Maar Stuttgart, de nummer drie in de Bundesliga, was vastbesloten een einde te maken aan het ongekende succes. Dat resulteerde vlak na rust in de voorsprong voor de bezoekers. Chris Führich had een hard schot in de korte hoek in huis en liet doelman Lukás Hrádecký kansloos.

De thuisploeg zette daarna alles in het werk om de gelijkmaker te forceren, maar het was wederom Stuttgart dat doel trof. Deniz Undav hield Robert Andrich opzichtig vast aan zijn arm, maar mocht door en schoot de bal in de verre hoek raak. Met zijn achttiende treffer dompelde hij het Leverkusen-publiek verder in rouw.

Deniz Undav

Serhou Guirassy had vervolgens de 0-3 op zijn schoen, maar hij miste voor een bijna leeg doel.

Toch weer hoop

De thuisploeg kreeg daarna toch weer hoop. Piero Hincapié zette goed door aan de linkerkant en vond Amine Adli. Hij schoot vanaf randje strafschopgebied de aansluitingstreffer binnen.

Daarna ging de thuisploeg met man en macht op zoek naar de gelijkmaker.

Leverkusen voorkomt weer een nederlaag

Een 2-2 van Odilon Kossounou werd afgekeurd wegens buitenspel, maar in de absolute slotminuut kon het feest alsnog weer losbarsten bij de kampioen.

Een vrije trap belandde voor de voeten van Robert Andrich, die de eerste nederlaag dit seizoen voorkwam.

Openda en Simons belangrijk in zege Leipzig

RB Leipzig heeft het directe duel om de vierde plaats in de Bundesliga met 4-1 gewonnen van Borussia Dortmund. Xavi Simons (assist) en Loïs Openda (goal en assist) speelden een belangrijke rol voor Leipzig.

Xavi Simons en Loïs Openda

Jadon Sancho opende de score nog voor Dortmund, maar daarna was Loïs Openda meteen trefzeker voor de thuisploeg. Dat was de aanzet voor meer treffers. Benjamin Sesko, Mohamed Simakan en Christoph Baumgartner maakten er een verder spektakel van.

De vierde plek in Duitsland betekent een rechtstreeks ticket naar de groepsfase van de Champions League. Dit jaar zou Dortmund echter goed wegkomen, mocht het als vijfde eindigen.

In het nieuwe Champions League-systeem, dat komend seizoen ingaat, krijgen de twee landen die het voorgaande seizoen het beste presteerden in Europa, een extra ticket.

Op dit moment staat Duitsland tweede op de coëfficiëntenlijst van dit seizoen en met nog drie Duitse clubs actief in Europa lijkt het voor Engeland moeilijk te worden om Duitsland nog te achterhalen. Alleen Aston Villa voetbalt namens Engeland nog in Europa.

De stand in de Bundesliga

FC Bayern München won in eigen huis met 2-1 van Eintracht Frankfurt.

Al na acht minuten stond de eerste treffer van Bayern op het bord. Geklungel op de middenlijn leidde tot balverlies voor Frankfurt. Harry Kane profiteerde met een intikker; een koud kunstje voor de spits die dit seizoen al 33 keer eerder scoorde.

Harry Kane passeert Kevin Trapp

Een slechte uittrap van Manuel Neuer leidde de gelijkmaker in. Hugo Ekitike werd daarna niet goed verdedigd en schoot hij van buiten de zestien raak.

In de zestigste minuut maakte Robin Koch een grote fout. De verdediger van Frankfurt gaf binnen de zestien een elleboogsoot aan Thomas Müller, nog voordat de voorzet gegeven was. Scheidsrechter Schlager zag het niet, de VAR wel. Koch kreeg geel, Bayern een strafschop, die werd benut door Kane.

Blessure De Ligt

Matthijs de Ligt kreeg in de eerste helft een stevige tik. Hij kon zijn wedstrijd in eerste instantie vervolgen, maar in de rust werd hij gewisseld voor Kim Min-jae.

Coach Thomas Tuchel verklaarde na afloop dat de oud-Ajacied pijn had aan de binnenband van een knie. De Ligt verliet strompelend het stadion en de trainer liet in het midden of hij tegen Real Madrid inzetbaar is. "We moeten kijken hoe het er dinsdag voor staat."