Feest bij de spelers van Bayern na de zege op 1. FC Union Berlin

Bayern trekt stijgende lijn door met ruime zege bij Union Berlin

Bayern München heeft, drie dagen na het bereiken van de halve finales in de Champions League, in de competitie flink uitgehaald bij 1. FC Union Berlin: 5-1. Woensdag had Bayern het Engelse Arsenal nog met 1-0 verslagen.

Bayern, dat voor het eerst in elf jaar niet aantrad als regerend kampioen, ging met een 2-0 voorsprong rusten. Leon Goretzka schoot hard via de onderkant van de lat raak na een overstapje van Thomas Müller en Harry Kane draaide een vrije trap langs de muur.

Het was de 33ste goal van de Engelsman, nog maar acht minder dan het record van Robert Lewandowski in het seizoen 2020/2021. Kane heeft nog vier wedstrijden om zijn totaal verder op te schroeven.

Bayern dendert door na rust

In de tweede helft was, in tegenstelling tot voor rust, het krachtsverschil duidelijk merkbaar. Müller (twee keer) en de Fransman Mathys Tel waren trefzeker namens Bayern. De eer van Union Berlin werd nog gered door oud-PSV'er Yorbe Vertessen.

Bij Bayern bleef Matthijs de Ligt de hele wedstrijd op de bank, Danilho Doekhi maakte de negentig minuten vol voor Union.