Op de huldiging waren duizenden supporters afgekomen
NOS NieuwsAangepast

Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in Rotterdam

In Rotterdam is Feyenoord gehuldigd na het winnen van de KNVB-beker. Op de Binnenrotte werden de spelers en staf toegezongen en toegejuicht door een grote menigte supporters.

De huldiging begon met een optreden van Lee Towers. Vervolgens verschenen de spelers op het podium, met de beker. Aanvoerder Gernot Trauner toonde die aan het publiek, dat reageerde met gejuich en het afsteken van vuurwerk.

Ook de andere spelers werden door trainer Arne Slot met de beker naar voren gehaald voor een moment met het publiek. Als afsluiter zong Lee Towers traditiegetrouw You'll never walk alone, gevolgd door een koor van de duizenden supporters.

Het plein bij de Markthal, waar plaats was voor 35.000 fans, was dit jaar voor het eerst de locatie voor een huldiging van de club. Vanwege het feest was een deel van het centrum afgesloten voor verkeer. Supporters werd daarom geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen.

Inmiddels is de huldiging afgelopen. De supporters vertrekken vanaf de Binnenrotte, terwijl sommigen nog nagenieten van het feest. Wanneer iedereen is vertrokken wordt het podium afgebroken, meldt Rijnmond. De wegafsluitingen op en rondom Blaak gelden nog wel.

Bekijk hier de beelden van de huldiging:

Feyenoord gehuldigd in Rotterdam

Hoewel het feest vanmiddag pas begon, verzamelden de eerste fans zich al rond 06.30 uur bij het podium bij station Blaak. Volgens een verslaggever van regionale omroep Rijnmond was het vanochtend rennen geblazen voor supporters die de kans om vooraan te staan niet wilden missen. "Wij zijn om 04.45 uur vertrokken, dus we zijn ruimschoots op tijd", zei een man die 's ochtends vroeg met zijn kinderen al bij de ingang aan de Meentzijde staat eerder vandaag tegen de verslaggever.

De supporters hadden er zin in. Allemaal wilden ze zo dichtbij als maar kan bij het podium staan. "Dat is altijd het mooiste moment: wanneer de spelers het podium op gaan", zei een jongen. "Dan ontploft het, hè", vulde zijn vader aan.

Minder druk

De huldiging was dit jaar niet, zoals gebruikelijk, op de Coolsingel. De gemeente verwachtte dat er minder mensen aanwezig zouden zijn dan bij de viering van het kampioenschap vorig jaar. Toen trok de huldiging van de Feyenoordspelers naar schatting 150.000 mensen naar Rotterdam.

Feyenoord won zondag voor de veertiende keer de KNVB-beker, door een 1-0 zege in De Kuip op NEC. Direct na de wedstrijd werd al feestgevierd in de straten van Rotterdam. Ook sprongen diverse supporters traditiegetrouw in de Hofpleinfontein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl