Gravenberch maakt de belangrijke 2-1

Gravenberch houdt titeldroom Liverpool levend met eerste competitiegoal

Liverpool is in de Premier League weer in puntenaantal gelijk gekomen met Arsenal. Door een 1-3 overwinning bij Fulham heeft de ploeg van Jürgen Klopp nu 74 punten, net zoveel als koploper Arsenal en eentje meer dan Manchester City. City heeft nog een wedstrijd tegoed.

Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo in de basis. Gravenberch speelde een belangrijke rol door met een fraai afstandsschot de 2-1 voor zijn rekening te nemen. Gakpo verzorgde de assist bij de derde goal van Liverpool.

Liverpool kwam na ruim een halfuur spelen op voorsprong uit een vrije trap van Trent Alexander-Arnold. 1-0 leek ook de ruststand te worden, maar de Belg Timothy Castagne strafte slordig uitverdedigen van Liverpool af en schoof de 1-1 binnen namens Fulham.

Gravenberch belangrijk

Vijf minuten na rust was er het hoogtepunt voor Gravenberch. De Nederlander krulde een bal die hij kreeg van Harvey Elliott beheerst in de verre hoek. Het was zijn eerste in de Premier League.

Diogo Jota zorgde na 71 minuten voor de bevrijdende 1-3. Hij werkte een steekpass van Gakpo via de keeper goed af.