LeBron James
NOS Sport

Verenigde Staten met basketbalsterren als James en Curry naar Spelen

De basketbalselectie van de Verenigde Staten voor de Olympische Spelen in Parijs deze zomer is nagenoeg rond. De grootste basketbalnatie ter wereld vaardigt een ervaren team vol sterren af. Elf van de twaalf plekken zijn inmiddels gevuld door bondscoach Steve Kerr.

Zo zit LeBron James, topscorer aller tijden van de Amerikaanse competitie (NBA), bij de selectie. De 39-jarige sterspeler zinspeelde al langer op deelname aan de Spelen met een sterk team. Die wens gaat nu in vervulling.

Ook de in Kameroen geboren Joel Embiid, vorig jaar verkozen tot Most Valuable Player (MVP) in de NBA, zit bij de ploeg, net als Stephen Curry, die tweemaal werd uitgeroepen tot MVP.

Sterspelers James en Curry tijdens een all-starwedstrijd

Dat de Verenigde Staten de sterkst mogelijke ploeg afvaardigen naar de Spelen is niet vanzelfsprekend. De grote sterren van het land slaan toernooien met het nationale team geregeld over. Zo kwam James al sinds 2012 niet meer uit op de Spelen en deed Curry zelfs nog nooit mee.

Nu gaan ze dus allebei naar Parijs. Dat betekent dat de twee supersterren, die toevalligerwijs in hetzelfde ziekenhuis in Ohio geboren werden, voor het eerst samen hun kunsten gaan vertonen in de Amerikaanse nationale ploeg.

Eerherstel

De Verenigde Staten zoeken op de Spelen eerherstel voor het dramatisch verlopen WK van vorig jaar. Daar werd de Amerikaanse ploeg, overigens zonder veel sterspelers uit de NBA, uitgeschakeld in de halve finales.

De Spelen zijn meestal een prooi voor de VS. Van de twintig keer dat de sport werd beoefend op de Zomerspelen, ging de gouden medaille zestien keer naar 'Team USA'.

Kevin Durant, die dit jaar ook weer bij de selectie zit, won drie van die gouden plakken. Hij kan deze zomer de eerste basketballer ooit worden met vier gouden olympische medailles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl