PSV heeft geen kind aan Vitesse en nadert titel, maar 'druk is er niet af'

Bekijk de samenvatting van PSV - Vitesse

PSV heeft een nieuwe stap richting zijn 25ste landskampioenschap gezet met een simpele 6-0 overwinning op Vitesse in Eindhoven. Het duel tussen de soevereine koploper en de bijna reddeloze hekkensluiter was een ongelijk duel.

De poging van Vitesse om een muur op te bouwen, was aanvankelijk nog wel succesvol. Dat lag ook aan de wat stroperige start van PSV. "De eerste 25 minuten waren niet goed", zei coach Peter Bosz. "Het leek wel zomeravondvoetbal. Ook in warm weer kan je goed voetballen."

Kijk hieronder naar de reacties van Peter Bosz, Vitesse-coach Edward Sturing, Luuk de Jong en Vitesse-aanvaller Anis Hadj-Moussa:

In de 28ste minuut tikte Luuk de Jong op aangeven van Guus Til de openingsgoal binnen en was de ban gebroken. Met de goal kwam De Jong naast AZ-spits Vangelis Pavlidis aan kop van de topscorerslijst.

Twee minuten later was het al 2-0 en was de wedstrijd beslist. Sergiño Dest zette voor, De Jong kopte, Eloy Room redde, Til miste de rebound en Malik Tillman scoorde. PSV was helemaal los, Vitesse rijp voor de slacht en De Jong kopte daarna op de paal.

Bakayoko weer trefzeker

Via een kopbal van André Ramalho uit een corner stond het enkele minuten later alsnog 3-0. Zo gingen de fans juichend de rust in en de vreugde werd vergroot toen clubheld Heurelho Gomes in de pauze op het veld verscheen en net als vroeger even twee keer de lat aantikte.

De inmiddels 43-jarige oud-keeper Gomes voetbalde vier jaar voor PSV, van 2004 tot 2008, en werd daarin vier keer landskampioen. "Ik voel me hier thuis", zei hij vrijdag tegen de NOS.

De tweede helft had meer weg van een oefenwedstrijd Tegen Johan Bakayoko is de laatste tijd weinig kruid gewassen en de Belg schoot hard en zuiver raak. De buitenspeler scoorde in elk van zijn laatste vier eredivisiewedstrijden.

Bosz viert nog geen feest

De Jong maakte in de 67ste minuut met een kopbal uit een corner de 5-0. Met zijn 26ste goal van het seizoen werd de aanvoerder (voor even) alleen topscorer van de eredivisie. Met 175 eredivisiegoals in totaal kwam hij ook naast Sjaak Swart op de 8ste plaats van de topscorerslijst aller tijden.

Stand eredivisie

Invaller Hirving Lozano raakte nog de paal en maakte in blessuretijd de 6-0. De Mexicaan scoorde op aangeven van invaller Tygo Land. De Eindhovense fans zongen na dit slotakkoord vrolijk verder over de aanstaande landstitel.

Bosz viert nog geen feest. "De druk is er niet af, al leek dat wel zo in de eerste 25 minuten", zei de coach. "Dat was niet de bedoeling. We hebben volle concentratie nodig. Gelukkig lieten we dat daarna wel zien en gingen we in de tweede helft op jacht naar meer goals."