Ronald Koeman
NOS Voetbal

Koeman wil via lobby met 26 spelers naar het EK: '23 spelers is belachelijk...'

Bondscoach Ronald Koeman wil dat voetbalbond UEFA toestaat dat de nationale teams 26 spelers meenemen naar het EK. Nu ligt die grens nog op 23 spelers. "Maar dat is belachelijk... Ik ga wel lobbyen voor meer, want ik weet dat meer landen dit vinden."

Na afloop van het verloren oefenduel met Duitsland is de bondscoach duidelijk. "Ik vind het absurd dat we maar 23 spelers kunnen selecteren. Als er meer dan één wegvalt kun je al geen 11 tegen 11 meer spelen op de training."

Kijk hier naar de reactie van Koeman na afloop over het selecteren van 26 spelers:

Koeman wil 26 spelers mee naar EK: '23 is belachelijk'

Op 7 juni, negen dagen voor de eerste wedstrijd van Oranje, moet er een definitieve spelerslijst zijn ingeleverd bij de Europese voetbalbond. Als er dan nog iemand geblesseerd raakt, mag er geen vervanger worden opgeroepen, tenzij het een keeper betreft.

"Met de intensiteit en het aantal wedstrijden dat we spelen, vind ik dat het aantal verhoogd moet worden naar 26. Je zit ook nog eens aan het einde van het seizoen. Wij waren voor deze interlandperiode al drie spelers kwijt met blessures, wat als dat gebeurt vlak voor het EK? Ik ga wel lobbyen dat we meer spelers mogen meenemen."

In die lobby staat de trainer niet alleen, weet hij. "Ik heb er met Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland, red.) over gesproken en hij vindt dat ook. Er staan veel meer landen zo in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl