Xaver Schlager en Konrad Laimer vieren de openingstreffer

Oranjes EK-tegenstanders: Oostenrijk haalt uit, Frankrijk vecht zich naar zege op Chili

Oostenrijk, EK-tegenstander van Oranje, heeft dinsdagavond uitgehaald tegen Turkije. Aan de hand van spits Michael Gregoritsch werd Turkije in een oefenwedstrijd met 6-1 aan de kant gezet. Frankrijk, ook een opponent van Oranje komende zomer, won thuis met 3-2 van Chili.

Oostenrijk begon overtuigend aan de wedstrijd tegen Turkije. Cristoph Baumgartner was van de week al belangrijk met een doelpunt binnen zeven seconden en ook nu was hij betrokken bij een snelle goal.

Na iets meer dan een minuut testte hij het keeperswerk van Uğurcan Çakır. De Turkse doelman werkte zijn schot in de voeten van Xaver Schlager, die 1-0 kon maken.

Handsbal Danso

De Turken kwamen terug in de wedstrijd na een handsbal van Kevin Danso. Een penalty volgde, die overtuigend raak werd geschoten door Hakan Çalhanoglu.

Maar daarna was het snel klaar voor Turkije: de Gregoritsch-show begon. Hij schoot van afstand raak voor de 2-1, kopte na rust de 3-1 binnen en zorgde met een rake penalty voor de vierde Oostenrijkse treffer.

De 5-1 volgde via een strafschop van Baumgartner, maar dat was niet de eindstand. Maximilian Entrup zorgde van dichtbij voor het toetje: 6-1.

Michael Gregoritsch maakt drie treffers tegen Turkije

Frankrijk vocht zich naar een zege op Chili. De Fransen kenden vrijdag geen lekkere start van deze interlandperiode met een 2-0 nederlaag tegen Duitsland en ook tegen Chili ging het dinsdag niet van harte.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Chilenen op voorsprong na een geweldig uitgespeelde aanval. Marcelino Núñez was het eindstation. Hij schoot de Chilenen op voorsprong met een droge knal in de verre hoek.

Maar Frankrijk toonde veerkracht. Youssouf Fofana schoot op aangeven van Kylian Mbappé de 1-1 binnen, Randal Kolo Muani maakte de 2-1 en Olivier Giroud maakte de 3-1.

Giroud juicht na de 3-1

Daarmee leek het duel beslist, maar Darío Osorio bracht tien minuten voor tijd met een harde knal van afstand de spanning terug. Verder kwam Chili niet, maar het bracht de Franse ploeg wel aan het wankelen.

Wonderkind Endrick scoort ook in doelpuntenspektakel

Het 17-jarige wonderkind Endrick blijft scoren. Vorige week schoot hij Brazilië al langs Engeland en ook vanavond was de tiener weer trefzeker in het 3-3 gelijkspel tegen Spanje.

Spanje kende een zeer goede start van het duel tegen de Brazilianen. De Spanjaarden hadden een groot overwicht en kregen na tien minuten al een strafschop. Het was Rodri die zeer overtuigend raak schoot. Daarna betoverde Dani Olmo het thuispubliek met een bijna 'Braziliaanse' goal. Met een prachtige actie speelde hij de Braziliaan Lucas Beraldo door zijn benen, hield de bal aan de schoen en rondde knap af: 0-2.

Daarna kreeg Brazilië meer de touwtjes in handen. Rodrygo maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer en Endrick zorgde van dichtbij voor 2-2.

Endrick is weer trefzeker voor Brazilië

Spanje leek de wedstrijd daarna te winnen toen Rodri vijf minuten voor tijd weer een strafschop raak schoot, maar in de 96ste minuut was er ook een penalty voor Brazilië. Ook Lucas Paquetá faalde niet: 3-3.

Tielemans scoort twee keer, maar België wint niet

België speelde voor de tweede keer in een paar dagen tijd gelijk. De ploeg van Domenico Tedesco kwam eind vorige week niet verder dan 0-0 bij Ierland, maar kwam vanavond, met een 2-2, een stuk beter voor de dag in de uitwedstrijd tegen Engeland.

Youri Tielemans was de grote man aan Belgische zijde. Na tien minuten zorgde hij al voor de 0-1, al kreeg hij wel hulp van de Engelse doelman Jordan Pickford.

De keeper speelde aan de zijkant van het strafschopgebied zomaar de bal in de voeten bij Amadou Onana. De Belgische middenvelder vond Tielemans en die schoot, terwijl Pickford onderweg terug was, de bal in de verre hoek raak.

Youri Tielemans viert zijn treffer op Engelse bodem

Engeland kwam daarna wel snel weer op gelijke hoogte, Ivan Toney benutte een strafschop (1-1). Maar België kwam daarna opnieuw op voorsprong. Een Engelse fout achterin werd afgestraft door Romelu Lukaku. De aanvaller gaf een uitstekende voorzet op het hoofd van Tielemans, die zijn tweede maakte (1-2).

Maar de middenvelder bleek niet de matchwinner te zijn. In de absolute slotseconden van de wedstrijd voorkwam Jude Bellingham met een inzet van dichtbij een Engelse nederlaag: 2-2.