NOS Voetbal

Oranje met De Ligt tegen Duitsland, Koeman zinspeelt op basisplaats Malen

Oranje begint dinsdag met enkele wijzigingen in de basiself aan de wedstrijd tegen Duitsland. Het was al bekend dat Bart Verbruggen de wedstrijd in Frankfurt keept, maar ook Matthijs de Ligt staat aan de aftrap. Daarnaast zinspeelt Koeman op een basisplaats voor Donyell Malen.

Vrijdag speelde Oranje de oefenwedstrijd tegen Schotland, maar zag Koeman ondanks de 4-0 zege een tegenvallende wedstrijd van zijn ploeg. Oranje was slordig en gaf veel ruimte weg aan de tegenstander.

"Wij zullen het tegen Duitsland in de opbouw veel beter moeten doen, anders krijgen we doelpunten tegen", weet Koeman. "We moeten daarnaast ook compacter spelen en beter communiceren met elkaar."

'Beter spelen lijkt me niet moeilijk'

Maar de oefenmeester blijft ook positief. "Natuurlijk wil je winnen, swingen op het veld en veel doelpunten maken. Maar als je een mindere wedstrijd met 4-0 wint, doe je het niet slecht. En in balbezit beter spelen lijkt me niet zo moeilijk."

Bekijk hier het hele gesprek met Ronald Koeman in aanloop naar de wedstrijd tegen Duitsland:

Koeman: 'We moeten tegen Duitsland beter zijn, maar dat lijkt me niet moeilijk'

Een van de spelers die het vrijdag moeilijk had, was Xavi Simons. De aanvallende middenvelder doet het goed bij zijn club RB Leipzig, maar worstelt nog in Oranje. Daar praat Koeman veel over met de 20-jarige Simons.

"Hij is een speler die altijd goed en belangrijk wil zijn voor Oranje. Je vraagt dan aan hem of hij niet te veel druk op zichzelf legt. Maar Simons is ook een jongen die heel erg zelfkritisch is, hij weet dat hij te veel balverlies leed op plekken waar hij geen balverlies kan lijden. Ik verwacht wel van hem dat hij zich daarin ontwikkelt."

Bondscoach Ronald Koeman en Xavi Simons op de training

Mogelijk moet Simons dinsdag zijn basisplaats afstaan aan Malen. Want Koeman gaat wel wat veranderen in zijn ploeg. "Ik ga niet verklappen hoeveel spelers we wijzigen."

"Of je raar denkt als ik nu een speler in actie wil zien die iets meer diepte in zijn spel heeft? Nee, dan denk je niet raar."

'Leuk dat de helden van 1974 er zijn'

Wie er ook speelt, er kijkt hoog bezoek mee vanaf de tribune. De internationals van de legendarische WK-finale van 1974 zitten op de tribune, van Oranje en net als spelers van de toenmalige wereldkampioen West-Duitsland, op uitnodiging van beide bonden.

"Dat vind ik geweldig. Helaas is niet iedereen er meer. Dat WK staart nog aardig op mijn netvlies, want toen was ik elf. Het was echt een geweldig toernooi, maar helaas verloren we in de finale. Ik vind het heel leuk dat de helden er nu bij zijn", zegt Koeman die nog precies weet wie zijn held was.

Zonder twijfel: "Neeskens".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl