NOS SportAangepast

Veijer zesde in Moto3-race Portugal, Spanjaard Martin wint MotoGP

Collin Veijer is als zesde geëindigd in de Moto3-wedstrijd in Portugal. De zege in de tweede grand prix van het jaar ging naar de Spanjaard Daniel Holgado, die een spannend gevecht met zijn landgenoot José Antonio Rueda won.

Veijer kende een slechte start. Vanaf de zesde plek verloor hij terrein en hij kwam na een rondje als achtste door.

Op het prachtig golvende circuit in Portimão, dat bekendstaat om grote plotselinge hoogteverschillen, had Veijer in de eerste helft van de race moeite om bij de kopgroep te blijven. Zoals gebruikelijk in de Moto3 ontstonden er verschillende groepen waarin de rijders dicht op elkaar zitten. Om mee te vechten om de zege is aansluiting bij het voorste treintje dus cruciaal.

Later vond Veijer wel de aansluiting. Met nog drie ronden te gaan was er een kopgroep van zes man.

In de laatste ronde vocht Veijer een stevig duel uit met de Spanjaard David Alonso en Joel Kelso voor plek vier. Daarin trok de man uit Staphorst aan het kortste einde, hij eindigde als zesde.

Martin wint in MotoGP

In de MotoGP ging de overwinning naar de Spanjaard Jorge Martin. De Ducati-coureur leidde in Portimão bijna de gehele tijd, maar de race was verre van saai.

Jorge Martin poseert na zijn wint in de MotoGP

Nieuwkomer Pedro Acosta uit Spanje vocht een mooie strijd om plaats vier met regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia uit Italië. De 19-jarige Acosta haalde de wereldkampioen in de slotfase in en eindigde als derde.

Later crashte Bagnaia zelf toen hij de Spanjaard Marc Marquez probeerde in te halen. De Italiaan Enea Bastianini finishte als tweede. In de WK-stand nam Martin de leiding over van Bagnaia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl