NOS Voetbal

Wijnaldum definitief terug bij Oranje, Timber krijgt eerste oproep Koeman

Bondscoach Ronald Koeman heeft Georginio Wijnaldum en Quinten Timber opgenomen in de definitieve selectie voor de komende oefenwedstrijden tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart).

Wijnaldum is 90-voudig international en speelde vorig jaar juni voor het laatst in Oranje, toen Nederland met Italië streed om de derde plek in de Nations League Finals. Daarna verkaste de middenvelder naar Al-Ettifaq in Saudi-Arabië en raakte hij uit beeld. Hij is de enige speler in de huidige Oranjeselectie die buiten Europa speelt.

Voor Feyenoord-middenvelder Timber is het zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. Keeper Marco Bizot, die een goed seizoen doormaakt bij Stade Brest, keert net als Wijnaldum terug bij Oranje, waarvoor de komende oefenduels in Amsterdam en Frankfurt als aftrap dienen richting het EK van komende zomer.

Afvallers

Koeman had dertig spelers opgenomen in zijn voorselectie, maar bracht de uiteindelijke groep terug tot 26 namen. Nick Olij, Micky van de Ven, Joshua Zirkzee en Frenkie de Jong ontbreken.

Voor Van de Ven, Zirkzee en De Jong is dat geen grote verrassing; zij zijn geblesseerd.

De selectie van Oranje voor de EK-oefenwedstrijden

Memphis Depay zit, voor het eerst sinds meer dan een jaar, wel bij de selectie. De aanvaller van Atlético Madrid was lange tijd geblesseerd.

Met de terugkeer van Depay en ook Wijnaldum heeft Koeman weer de optie om te kiezen voor zijn geliefde tandem voorin. De twee maakten in de eerste termijn van de bondscoach veel indruk. Ze waren toen bij maar liefst 30 van de 43 Oranjedoelpunten betrokken, een aandeel van 70 procent.

Canada en IJsland

De wedstrijden tegen Duitsland en Schotland zijn niet de enige duels in de voorbereiding op het EK. Vlak voor het toernooi oefent de ploeg van Koeman nog tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni).

De eerste wedstrijd van Nederland op het EK is op 16 juni. Dan speelt Oranje tegen Polen, Estland, Finland of Wales. Daarna staat op 21 juni Nederland-Frankrijk op het programma en is op 25 juni de groepsafsluiter tegen Oostenrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl