NOS SchaatsenAangepast

Schouten neemt in stijl afscheid en wint marathon in Leeuwarden: 'Nu vakantie'

Schouten wint laatste profwedstrijd: marathonzege in Leeuwarden

Irene Schouten heeft haar laatste wedstrijd als profschaatster gewonnen. De drievoudig olympisch kampioene was bij de laatste Marathon Cup-wedstrijd van dit seizoen in Leeuwarden veruit de beste van het peloton.

Esther Kiel werd tweede, voor Elsemieke van Maaren. De derde plek van Van Maaren was voor haar voldoende voor winst van het eindklassement.

Vakantie

"Nu ga ik lekker op vakantie", zei de 31-jarige Schouten na afloop. Onlangs maakte ze na de WK afstanden, waar ze drie wereldtitels veroverde, verrassend bekend te stoppen met schaatsen als prof.

Schouten na laatste profwedstrijd: 'Als je weinig doet, kom je juist in vorm'

Schouten zal de langebaan niet meer opgaan als prof, maar ze laat nog wel een kleine opening voor marathonwedstrijden: "Ik stop met topsport. Het kan dat ik als amateur terugkom. Als ik zin heb om een marathon te rijden, dan doe ik dat. Maar ik zie dat volgend jaar wel."

Schouten voelde zich lekker in Leeuwarden, ondanks alle festiviteiten van de afgelopen periode, gaf ze aan. "Ik ben wel bijgekomen van Thialf, maar moest me nog wel voorbereiden op vandaag. Maar het ging lekker."

Vorige week werd er in een vol Thialf afscheid genomen van Irene Schouten.

Groots afscheid voor Schouten in Thialf: 'Ben er gewoon stil van'

Na veel wedstrijden op natuurijs in Zweden was het voor het marathonpeloton nu nog een keer aan de bak op het snelle ijs in Friesland. Klassementsleider Van Maaren wist vooraf al bijna zeker dat ze ook het eindklassement zou winnen.

Alleen als Schouten drie rondjes voorsprong zou pakken en Van Maaren buiten de punten zou rijden, dan kon ze haar voorsprong nog kwijtraken. Dat gebeurde niet, Van Maaren sprintte zich naar een derde plek, op luttele seconden achter Schouten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl