Vermoeid Feyenoord worstelt met Almere City, maar dankt Minteh voor drie punten

Bekijk de samenvatting van Almere City - Feyenoord

Zonder een zieke Arne Slot heeft Feyenoord wederom een zwaarbevochten zege geboekt in de eredivisie. Tegen Almere City werd het 2-0 voor de Rotterdammers. Een fraai afstandsschot en een intikker van Yankuba Minteh leverde twee treffers van de wedstrijd op.

Almere City verloor eerder dit seizoen nog met 6-1 in De Kuip, maar sindsdien is de ploeg van Alex Pastoor flink gegroeid. Almere had de afgelopen drie duels niet verloren en maar een tegengoal hoeven incasseren.

Daarnaast oogde Feyenoord niet helemaal fris. In de tussenronde van de Europa League gingen de Rotterdammers donderdag na strafschoppen onderuit tegen AS Roma. Met die 120 minuten in de benen had Feyenoord het lang lastig op bezoek in Almere.

Bekijk hieronder de reacties van Sipke Hulshoff, Yankuba Minteh en Alex Pastoor.

Feyenoord, waar assistent Sipke Hulshoff als vervanger van Slot de honneurs waarnam, speelde slordig op het moeizaam bespeelbare veld, maar ook de tomeloze inzet van de thuisploeg belette Feyenoord het spel te maken.

VAR keurt goal af

Toch leken de bezoekers in de achttiende minuut op voorsprong te komen. Lutsharel Geertruida tikte op aangeven van Luka Ivanusec binnen, maar toen kwam de VAR om de hoek kijken. Na lang beraad was het verdict dat Santiago Gimenez buitenspel had gestaan bij het opzetten van de aanval.

Jochem Ritmeester van de Kamp leek een diepe bal simpel te kunnen onderscheppen, maar slaagde daar niet in, waarna de bal bij de Feyenoord-spits was beland. De VAR beoordeelde het niet als een nieuwe situatie en riep scheidsrechter Edwin van de Graaf naar het scherm. Die ging mee in dat oordeel en keurde de goal af.

Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida krijgen te horen dat het Feyenoord-doelpunt wordt afgekeurd

Almere City, dat speelde zonder de geschorste basiskrachten Stije Resink, Peer Koopmeiners en Joey Jacobs, was meteen weer bij de les, Feyenoord iets minder.

Het leverde de thuisploeg binnen een minuut na de afgekeurde (tegen)goal een megagrote kans op. Yoann Cathline, brak door de Rotterdamse verdediging, maar goalie Timon Wellenreuther voorkwam een voorsprong voor Almere City.

Op slag van rust veerden de thuissupporters nogmaals op toen Álvaro Peña uithaalde van net buiten de zestien. Zijn schot werd door Wellenreuther maar net over de lat getikt.

Timon Wellenreuther tikt een bal over de lat

Ook in de tweede helft lukte het Feyenoord maar amper om een goede aanval op de mat te leggen, laat staan om tot een grote kans te komen. Almere City gaf de tegenstander maar weinig ruimte, ging ieder duel stevig aan en ontregelde Feyenoord optimaal.

Na twintig minuten spelen kreeg Almere City zelf de beste kans tot dan toe. Jason van Duiven schoot een afgeslagen bal hard richting doel, maar weer lag Wellenreuther in de weg.

Een hele rits aan verse aanvallers moest Feyenoord over het dode punt heen helpen. Yankuba Minteh, Alireza Jahanbakhsh, Ayase Ueda en Calvin Stengs kwamen binnen de lijnen. Jahanbakhsh liet zich meteen gelden met een schotje dat net over ging.

Een paar minuten later was het de beurt aan Minteh, die van ver aan mocht leggen. En met succes. De Gambiaan vond op fraaie wijze de verre hoek voor de 0-1.

Almere zocht daarna meer de aanval en dat leverde enkele gevaarlijke situaties op. Echter waren ze niet gevaarlijk genoeg om tot grote kansen te leiden. Alleen Damian van Bruggen was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot ging echter via een Feyenoord-been net naast.

Niet veel later gooide Minteh met zijn tweede van de dag de wedstrijd in het slot: 0-2.

Almere City-keeper Nordin Bakker kan de bal van Minteh alleen maar nakijken

De opluchting was na afloop groot bij Feyenoord, dat zich nu kan gaan richten op de halve finale van de beker tegen FC Groningen komende donderdag. Volgende week zondag staat de topper bij koploper PSV op het programma.

Nummer tien Almere City speelt volgende week uit bij Heracles.