Almere City houdt ook bij PEC de nul en wint door prachtgoal Robinet

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Almere City FC

Het was Almere City FC ten voeten uit bij PEC Zwolle op zaterdagavond. De oerdegelijke ploeg van coach Alex Pastoor gaf bijna niks weg, hield voor de negende keer dit seizoen de nul, creëerde zelf nauwelijks kansen, maar sloeg in de tegenstoot genadeloos toe: 0-1.

Thomas Robinet legde de bal in de 69ste minuut voor zichzelf klaar en knalde van zo'n twintig meter langs PEC-doelman Jasper Schendelaar. Een mooi doelpunt in een verder vooral lelijke wedstrijd.

De stand in de eredivisie.

Het was daarvoor eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers, maar de kansen waren schaars. Davy van den Berg produceerde een zwabberbal, die door Almere-keeper Nordin Bakker werd gevangen. Bij PEC viel Kaj de Rooij geblesseerd uit.

Op slag van rust was Almere voor het eerst gevaarlijk. Een solo van Yoann Cathline, niet de eerste van de Franse smaakmaker, belandde bij Jochem Ritmeester van de Kamp. Die kon uithalen, maar besloot af te leggen op Jason van Duiven. Het schot van de spits ging naast.

Peer Koopmeiners houdt Silvester van der Water van de bal.

Bij een nieuwe zeldzame tegenstoot in de tweede helft was het raak via de achtste seizoensgoal van Robinet. Daarna volgde nog een kansrijke aanval via Rajiv van La Parra en Van La Parra kreeg ook in blessuretijd een kans, maar de nekslag voor PEC bleef uit.

Voor het verdedigend zo sterke Almere was dat geen probleem, want achterin hielden de Flevolanders de boel dicht: 0-1. Zo kwam voor PEC Zwolle, zonder de geschorste aanvoerder Bram van Polen, een einde aan een reeks van zes duels ongeslagen duels.

Kijk hieronder de reacties van Almere City-trainer Alex Pastoor en PEC Zwolle-coach Johnny Jansen: