Michael van Gerwen wint voor de tweede keer op rij in de Premier League
NOS Sport

Van Gerwen verslaat Humphries en wint voor tweede keer op rij in Premier League

Michael van Gerwen heeft donderdag voor de tweede keer op rij gewonnen in de Premier League. In de finale van de derde avond versloeg de 34-jarige Brabander wereldkampioen Luke Humphries met 6-5.

Vorige week zegevierde Van Gerwen in Berlijn door het 17-jarige supertalent Luke Littler in de eindstrijd te verslaan. De week daarvoor, op de eerste speeldag, verloor Van Gerwen in Cardiff direct in de kwartfinales van Michael Smith.

In Glasgow incasseerde Van Gerwen in de eerste leg van de finale direct een break. Die maakte de Vlijmenaar meteen ongedaan door een score van 98 uit te gooien via de dubbel-19 en dubbel-20. Zodoende plaatste ook hij een break.

Waar Van Gerwen deze score fraai uitgooide door twee dubbels te raken, was hij daarna juist behoorlijk slordig aan de randen van het bord. Hij kwam eerst nog op een 2-1 voorsprong, maar hij zag Humphries vervolgens drie legs op rij pakken.

Groot contrast

Bij een 2-4 achterstand had Van Gerwen grote moeite met het afmaken van de leg die hij zelf was begonnen. Hij miste liefst acht pijlen op een dubbel, een groot contrast met zijn eerdere partijen op de avond.

De zevenvoudig Premier League-winnaar had het geluk dat zijn tegenstander net zo slordig was. Hij pakte de leg uiteindelijk alsnog door met zijn negende pijl de dubbel-1 te raken.

Luke Humphries baalt nadat hij de partij uit handen heeft gegeven

Van Gerwen poetste de achterstand vervolgens weg nadat Humphries de bullseye had gemist. Plots had hij het initiatief in de partij terug. Er zouden nog maximaal drie legs volgen, waarvan hij er twee mocht beginnen.

Een laatste leg werd afgedwongen doordat Humphries op fraaie wijze een score van 121 uitgooide. In deze beslissende leg, die Van Gerwen dus begon, gooide hij zijn derde maximale score van de partij.

Het gooien van een 180'er op zo'n belangrijk moment is misschien wel zijn grootste kracht. Waar zijn gemiddelden aan het dalen waren en Humphries hierin nu de overhand had, was het Van Gerwen die op het belangrijkste moment toesloeg. Hij maakte de partij af via de dubbel-20.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl