Michael van Gerwen toont zijn spierballen na de zorgeloze overwinning op Chris Dobey
NOS Sport

Van Gerwen naar kwartfinales Masters, Van Duijvenbode en Noppert uitgeschakeld

Michael van Gerwen heeft zich met een zorgeloze zege op titelhouder Chris Dobey geplaatst voor de kwartfinales van de Masters. De 34-jarige Brabander zegevierde met 10-4 en herstelde zich daarmee van de Premier League-deceptie van donderdag.

Van Gerwen treft de Engelsman Dave Chisnall in de kwartfinale. Die won eerder op de avond met 10-8 van Danny Noppert.

Dirk van Duijvenbode verloor eerder op de avond met 10-5 van de Engelsman Nathan Aspinall. De 31-jarige Katwijker pakte de eerste leg, maar verloor vervolgens vijf legs op rij. Die moeizame start kon hij niet meer herstellen.

Dirk van Duijvenbode baalt

Op de eerste speeldag van het nieuwe Premier League-seizoen ging Van Gerwen na een wisselvallige partij direct in de kwartfinales onderuit tegen Michael Smith, de latere winnaar van de avond.

Hervonden scherpte

Van Gerwen had donderdag veel moeite met het afmaken van legs, maar in Milton Keynes hervond hij de scherpte. Hij plaatste in de derde leg een break, mede dankzij scores van 180 en 134. Via de bullseye en dubbel-20 gooide hij de leg in elf pijlen uit. Door een volgende break ging Van Gerwen met een 4-1 voorsprong de eerste onderbreking in.

De vijfvoudig winnaar ging na de pauze op dezelfde voet verder en pakte een 6-1 voorsprong door op fraaie wijze 154 uit te gooien.

Van Gerwen ging met een 7-3 voorsprong en een gemiddelde van 93.04 per drie pijlen de tweede onderbreking in. Met een moyenne van 84.87 had de 33-jarige Dobey, die vorig jaar met dit toernooi zijn eerste majortitel pakte, tot dat moment weinig in te brengen.

Hoog aantal breaks

Dat Dobey nog enigszins in de wedstrijd zat, kwam vooral doordat Van Gerwen hem had toegestaan ook meermaals een break te plaatsen. De partij kende in totaal negen breaks (zes van Van Gerwen en drie van Dobey), een uitzonderlijk hoog aantal.

Desondanks had Van Gerwen nog maar drie legs nodig voor een plek in de kwartfinales. Hij begon de laatste leg met een maximale score van 180 en gooide deze met zijn derde wedstrijdpijl uit via de dubbel-twee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl