Mathieu van der Poel
NOS Wielrennen

Van der Poel en Van Empel week voor WK sterksten in Hamme

De Flandriencross in Hamme is op een Nederlands feestje uitgelopen. De veldrit, die meetelt voor de X2O-trofee, leverde een zege op voor de wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Fem van Empel. Het oppermachtige duo lijkt er klaar voor om volgende week in het Tsjechische Tabor een nieuwe gooi naar de regenboogtrui te doen.

Bij de mannen kreeg Van der Poel vorige week in Benidorm door een val in de slotfase voor het eerst dit seizoen een nederlaag te slikken, maar ditmaal was rivaal Wout van Aert, de winnaar in de Spaanse badplaats, er niet bij. Voormalig wereldkampioen Tom Pidcock komt dit seizoen niet meer in actie in het veld.

De enige coureur die op het modderige parcours in België nog even kon bijblijven was Michael Vanthourenhout, maar halverwege moest ook hij lossen.

Van der Poel was na een zware trainingsweek in Spanje niet op zijn best in Hamme, zei hij. "Het ontbrak mij een beetje aan frisheid. Dat hadden we ook verwacht."

Oranje podium

Bij de vrouwen viel er zelfs een compleet oranje podium te vieren. Van Empel liet al in de eerste ronde iedereen achter zich en soleerde overtuigend naar de winst. Op meer dan een minuut werd Lucinda Brand tweede, terwijl Manon Bakker als derde finishte.

"Ik koos voor de aanval omdat ik mijn eigen tempo wilde rijden", vertelde Van Empel. "Halverwege de koers hoorde ik de speaker de tijdsverschillen omroepen. Vanaf dat moment ben ik aan de cross van zondag gaan denken", verwees de winnares naar de afsluitende wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide, waar Van der Poel zal starten. "Dat wordt ook weer erg zwaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl