Thomas Houtepen verlaat geblesseerd het veld
NOS Sport

Opnieuw tegenvaller Nederlandse handballers op EK: ook Houtepen scheurt kruisband

De Nederlandse handballers krijgen opnieuw een flinke tegenslag te verwerken. De ploeg van coach Staffan Olsson moet het in het vervolg van het Europees kampioenschap stellen zonder Thomas Houtepen. Het 21-jarige talent viel woensdag geblesseerd uit tijdens de verloren wedstrijd tegen Denemarken.

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Houtepen zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Eerder deze week viel Samir Benghanem ook al uit met een gescheurde kruisband.

Geen vervanger

Houtepen was met drie doelpunten op dreef tegen regerend wereldkampioen Denemarken. Toen hij keeper Landin verschalkte met een draaibal ging het mis. Bij de landing liep hij de zware knieblessure op.

Bondscoach Olsson roept geen vervanger op voor Houtepen.

Thomas Houtepen in actie tegen Georgië

Olsson kon in Duitsland ook al niet beschikken over Kay Smits, de topschutter van Oranje. Uit onderzoek was gebleken dat de 26-jarige Limburger last heeft van een ontstoken hartspier.

Nog drie duels

Nederland vervolgt het EK in de hoofdronde met wedstrijden tegen Noorwegen (19 januari), Slovenië (21 januari) en Portugal (23 januari). De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales.

Kijk hier naar de samenvatting van Nederland-Denemarken op het EK handbal, de wedstrijd waarin Houtepen geblesseerd raakte.

Handballers verliezen op EK van drievoudig wereldkampioen Denemarken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl