Romelu Lukaku

België groepswinnaar mede dankzij Lukaku, Spanje en Portugal winnen ook

België heeft de EK-kwalificatiereeks met een 5-0 overwinning op Azerbeidzjan afgesloten en werd daarmee winnaar van groep F. Spits Romelu Lukaku stal de show in het Koning Boudewijn Stadion met vier doelpunten.

Het al geplaatste Spanje sloot de kwalificatiereeks af met een 3-1 zege op Georgië. Daarmee pakten de Spanjaarden ook de winst in groep A. Het uitvallen van talent Gavi wierp een grote schaduw over de wedstrijd. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Barcelona, die in tranen het veld verliet, zijn kruisband heeft afgescheurd.

België

De Rode Duivels waren al zeker van kwalificatie, maar trakteerden het publiek af en toe op fraai aanvalsspel. Lukaku scoorde in de zeventiende minuut met een geplaatste kopbal de 1-0 en schoot negen minuten later de 2-0 hard binnen.

Lukaku nam daarna ook de 3-0 (kopbal) en 4-0 (schot) voor zijn rekening en werd daarmee de eerste Belgische international die vier keer in één helft wist te scoren. De aanvaller van AS Roma kwam daarmee op een totaal van veertien goals in de kwalificatiereeks.

• NOS
    Eindstand groep F
  • NOS
    Eindstand groep A
  • NOS
    Eindstand groep J

Lukaku werd in de rust gewisseld. Leandro Trossard tikte in de slotminuut ook nog de 5-0 binnen voor de Belgen. PSV-aanvaller Johan Bakayoko werd bij de Rode Duivels na 59 minuten gewisseld.

Zege Spanje

Robin Le Normand opende al na vier minuten de score voor thuisploeg Spanje, maar zes minuten later maakte Napoli-aanvaller Chvitsja Kvaratschelia er alweer 1-1 van.

Dankzij een doelpunt van Ferran Torres en een eigen doelpunt van Luka Lochosjvili liep Spanje uit naar een 3-1 zege. Gavi viel na zesentwintig minuten uit.

Ferran Torres met het shirtje van Gavi

Torres stak zijn ploeggenoot een hart onder de riem door bij zijn treffer het shirt van Gavi omhoog te houden.

Portugal was met 2-0 te sterk voor IJsland en behaalde daarmee een perfecte score in de kwalificatiereeks. Alle tien duels werden gewonnen door de Portugezen. Daarbij scoorden de Portugezen 36 keer en kreeg het maar twee doelpunten tegen.