Niclas Füllkrug viert zijn treffer tegen Mexico

Duitsers sluiten Amerikaanse trip af met gelijkspel tegen Mexico

De voetballers van Duitsland hebben de oefenstage in de Verenigde Staten afgesloten met een 2-2-gelijkspel tegen Mexico. Na de 3-1 zege op de Verenigde Staten van zaterdag blijft de nieuwe bondscoach Julian Nagelsmann dus nog ongeslagen.

Antonio Rüdiger opende in Philadelphia voor ruim 60.000 toeschouwers de score in de 25ste minuut. Hij kopte uit een corner van Leroy Sané raak. Nog voor rust liet Uriel Antuna, op aangeven van PSV'er Hirving Lozano, de gelijkmaker aantekenen. Kort na de pauze kopte Erick Sánchez Mexico op voorsprong.

Lang kon Mexico, waar ook Feyenoorder Santiago Giménez een basisplaats had, niet genieten van de voorsprong, want in de 51ste minuut maakte invaller Niclas Füllkrug alweer gelijk. Het was al zijn negende doelpunt in elf interlands.

Uriel Antuna, Hirving Lozano en Santiago Giménez (vlnr) vieren de 1-1 tegen Duitsland

Duitsland, als gastland geplaatst voor het EK van volgend jaar, oefent in november tegen Turkije en Oostenrijk.

Bij de Duitsers maakte Kevin Behrens een paar minuten voor tijd zijn debuut. De 32-jarige spits van Union Berlin speelde tijdens zijn carrière voornamelijk op de lagere Duitse niveaus en maakte pas op zijn dertigste zijn eerste minuten in de Bundesliga.