NOS Sport

Beachvolleybalduo's Stam/Schoon en Boermans/De Groot stranden op WK in kwartfinales

Beachvolleybalsters Stam en Schoon niet opgewassen tegen titelverdedigers op WK

Bij de WK beachvolleybal in Mexico zijn ook de laatste twee Nederlandse duo's uitgeschakeld in de strijd om de wereldtitel. Zowel Raïsa Schoon en Katja Stam als Stefan Boermans en Yorick de Groot verloren vannacht in de kwartfinales.

Stam en Schoon waren bezig aan een sterk toernooi, maar stuitten in de kwartfinales op een ijzersterke tegenstander. Het Nederlandse duo ging in twee sets (21-16, 21-16) onderuit tegen de titelverdediger en nummer één van de wereld, Ana Patricia/Duda uit Brazilië.

Spannend duel Boermans/De Groot

Boermans en De Groot, die in de achtste finales landgenoten Matthew Immers en Steven van de Velde uitschakelden, namen het op tegen de Zweedse nummer twee van de wereld, het duo David Ahman/Jonatan Hellvig. De twee koppels maakten er een spannend duel van hoog niveau van.

Bekijk de samenvatting hieronder:

Beachvolleyballers Boermans en De Groot onderuit tegen Zweden in kwartfinales WK

De Zweden waren als een van de topduo's van dit moment favoriet, maar ook Boermans en De Groot hadden bij het toernooi in Mexico na een periode van blessures al hun hun goede vorm getoond.

De Nederlanders begonnen sterk, maar verloren de eerste set na een spannende strijd toch nipt met 30-32. In de tweede set werkten ze maar liefst vier matchpoints weg, waarna ze er met 24-22 een derde set uit sleepten.

De beslissende set ging vervolgens met 15-12 naar de Zweden, die gisteren in de achtste finales Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uitschakelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl