Simone Biles in Antwerpen
NOS Sport

Zesde wereldtitel Biles op de meerkamp, Thorsdottir zesde

Simone Biles heeft in Antwerpen voor de zesde keer, en voor het eerst sinds 2019, de wereldtitel op de meerkamp in de wacht gesleept. De 26-jarige Amerikaanse turnster, die deze zomer na enkele jaren afwezigheid haar rentree maakte, bleek een klasse apart.

Waar de finale af en toe meer weg had van een foutenfestival, turnde Biles drie vrijwel perfecte oefeningen. Ook op vloer leek ze goed op weg, maar halverwege struikelde ze ineens knullig over haar eigen benen. De Amerikaanse was even perplex en schoot in de lach, maar vervolgde haar oefening met verve. Ondanks het missertje haalde ze alsnog de hoogste score.

Zesde wereldtitel Biles op de meerkamp, Thorsdottir zesde

Biles verbrak in Antwerpen een record. De Amerikaanse turnster heeft nu een totaal van 34 olympische- en wereldkampioenschapsmedailles. Daarmee overtreft ze Vitali Tsjerbo uit Wit-Rusland, die er 33 won tijdens zijn loopbaan.

Zilver Andrade

Uittredend kampioene Rebeca Andrade moest dit keer genoegen nemen met het zilver. De Braziliaanse wist met haar laatste oefening nog wel Shilese Jones (vorig jaar goed voor zilver) naar het brons te verwijzen.

Rebeca Andrade in Antwerpen

Eythora Thorsdottir wist ternauwernood de finale (top-24) te bereiken. Daarin turnde ze echter vier prima oefeningen, die haar op een zesde plaats brachten.

Thorsdottir over meerkampfinale: 'Er zit iets meer in dan ik vaak denk'

Naomi Visser eindigde als twaalfde. Na de vijfde plaats van Visser in 2021 was de positie van Thorsdottir de tweede hoogste klassering ooit van een Nederlandse. Op de Olympische Spelen in Rio was ze al een keer op de negende plaats geëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl