NOS Sport

Blessure Herlings erger dan gedacht, motocrosser zet wereldtitel uit zijn hoofd

Jeffrey Herlings heeft de wereldtitel dit jaar uit zijn hoofd gezet. De motocrosser staat zes weken aan de kant met een gebroken nekwervel.

De 28-jarige Brabander liep de blessure anderhalve week geleden op tijdens de GP van Duitsland. Aanvankelijk werd gemeld dat hij twee GP's zou missen, maar op doktersadvies moet Herlings langer rust houden.

"Ik heb zelf het gevoel dat ik alles weer kan, maar dat mag nog niet van de dokter", zegt Herlings tegen Omroep Brabant. "Die zegt dat ik zes weken rust moet houden en daar luister ik naar."

"Het was een heel net breukje, maar het gaat wel om mijn nek. Als ik er nog eens op val, kan het veel erger worden en dat risico neem ik niet."

Motocrosser Herlings komt hard ten val in Duitsland

Herlings zegt dat hij met de plaats van de breuk nog geluk heeft gehad. "Als de breuk twee centimeter naar rechts was, had ik nu door een rietje gegeten", zegt hij.

Herlings wordt zijn hele carrière al geplaagd door zwaar blessureleed. Zo brak hij al eens zijn dijbeen en zijn hiel, zijn bekken, zijn hand en zijn sleutelbeen (2x).

Wereldtitel is weg

Door zijn nieuwe kwetsuur mist Herlings vijf GP's. "Het plan is om zes weken na de val weer op de motor te zitten. Ik kan dan weer meedoen aan de Grand Prix van Zweden op 13 augustus."

Eerder dit jaar zette Herlings het recordaantal GP-zeges in de MXGP en MX2 op zijn naam met 102. Ondanks die vele overwinningen werd hij 'slechts' tweemaal wereldkampioen in de koningsklasse, in andere jaren gooiden blessures roet in het eten.

Momenteel staat hij tweede in de WK-stand, met bijna zeventig punten achterstand op de Spanjaard Jorge Prado. "De wereldtitel is weg", beseft Herlings. "Door het missen van de komende vier GP's mis ik te veel punten. Ik ben altijd een optimist, maar het is gewoon niet realistisch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl