NOS Sport

Handballers Lions winnen ook tweede duel van Volendam en zijn landskampioen

Handballers Lions worden landskampioen tegen Volendam

De handballers van Lions hebben voor het eerst sinds 2017 (toen ze hun derde titel op rij veroverden) de nationale titel in de wacht gesleept. Na de 28-25 thuiszege in de eerste finalewedstrijd waren de Limburgers ook in het uitduel te sterk voor Volendam: 26-34.

Bekerwinnaar Volendam, dat tussen 2005 en 2013 zeven keer kampioen werd, begon goed en liep vlot uit naar 6-2. In de slotfase van de eerste helft kwam Lions van 13-9 terug tot 13-12 en ook bij rust was de marge maar één goal: 14-13.

Vorige week werkte Lions na rust een 13-17 achterstand weg en ook nu liep de ploeg na rust weg, van 18-19 naar 18-23. Dat gat kreeg Volendam niet gedicht.

"Dit is waar je het voor doet"

"Vorige week vond ik het een fiftyfifty-wedstrijd, dus dan ben je ook iets gefrustreerder na de wedstrijd. Vandaag waren zij duidelijk de betere, dus daar moet jij je dan bij neerleggen", zegt Volendam-trainer Geert Hinskens.

Lions-speler Jasper Adams noemt het kampioenschap "fantastisch". Volgens hem voelt het behalen van de landstitel toch anders dan het winnen van de BENE-League, wat de Limburgers vorige jaar lukte. "Dit is waar je het voor doet. Eigen publiek. Dit zijn de wedstrijden die je wil spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl