Jeroen van Leeuwen begint op 1 mei bij de KNGU
NOS Sport

Turnbond KNGU vindt bij PEC Zwolle nieuwe technisch directeur

Turnbond KNGU heeft een nieuwe technisch directeur aangesteld. Jeroen van Leeuwen, nu nog werkzaam als operationeel manager bij voetbalclub PEC Zwolle, volgt Mark Meijer op, die begin dit jaar stopte.

Het vertrek van Meijer kwam na een roerige periode waarin de Nederlandse turnsport te maken kreeg met een omvangrijke zaak rond grensoverschrijdend gedrag. In 2020 traden tal van Nederlandse oud-turnsters naar buiten met hun verhalen over misbruik en grensoverschrijdend gedrag.

Diverse coaches werden beschuldigd, onder wie Vincent Wevers en vrouwenbondscoach Gerben Wiersma. Beide trainers zijn intussen weg bij de KNGU, net als mannenbondscoach Bram van Bokhoven. Afgelopen maand maakte algemeen directeur Marieke van der Plas bekend dat ze per 1 mei stopt.

Eerste vacature ingevuld

Met de komst van Van Leeuwen heeft de KNGU de eerste vacature ingevuld. Hij krijgt de zware taak om het topsportprogramma van de bond opnieuw op te bouwen.

"Jeroen heeft brede en veelzijdige managementervaring in de breedte- én topsport", zegt Van der Plas. "Hij is gedreven, verbindend en koersvast. Eigenschappen die nodig zijn voor de verdere uitbouw van onze programma's voor topsport en talentontwikkeling turnen."

Van Leeuwen begint op 1 mei bij de KNGU. "Deze overstap voelt dubbel", zegt hij. "Aan de ene kant vind ik het lastig om de club na het seizoen te verlaten, zeker nu op dit moment de afloop van deze jaargang nog niet bekend is."

"Aan de andere kant biedt de KNGU mij een fantastische kans. Bij de turnbond krijg ik de gelegenheid om drie van mijn interesses, breedtesport, talentontwikkeling en topsport, te combineren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl