NOS Sport

Bloemendaler Swaen beslist hockeyklassieker, Den Bosch verslaat Kampong

Bloemendaal met strafcorners langs Amsterdam, Croon haakt geblesseerd af

De hockeykraker tussen Bloemendaal en Amsterdam is gewonnen door Bloemendaal. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd het 1-2.

Rotterdam en Den Bosch bleven in het spoor van koploper Bloemendaal. De Rotterdammers wonnen met 3-0 van Pinoké. Den Bosch rekende thuis af met Kampong: 2-1.

Uitslagen hoofdklasse speelronde 7

Wedstrijd Uitslag
Almere - Hurley 3-5
Amsterdam - Bloemendaal 1-2
Den Bosch - Kampong 2-1
Oranje-Rood - Klein Zwitserland 4-1
Rotterdam - Pinoké 3-0
Tilburg - HGC 0-6

Nadat het vorige seizoen teleurstellend was verlopen voor Amsterdam, met als gevolg dat Graham Reid in de winterstop werd ontslagen en Jan Jorn van 't Land als interim-trainer werd aangesteld, stelde de club in de zomer oud-speler Santi Freixa aan als coach, met als opdracht Amsterdam terug te brengen naar de top. Tussen 2007 en 2015 was Freixa een van de gezichtsbepalende spelers van de club.

Zeven punten achterstand

Freixa begon voortvarend aan zijn klus. De ploeg uit de hoofdstad stond na zes speelronden vierde, met twaalf punten uit zes wedstrijden.

Maar na het verlies vandaag tegen Bloemendaal dreigt Amsterdam nu opnieuw de aansluiting met de top te missen. De achterstand op recordkampioen Bloemendaal is inmiddels opgelopen tot zeven punten.

Tim Swaen was de gevierde man aan de kant van Bloemendaal. Vroeg in het duel zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong en nadat Amsterdam via Mirco Pruyser tegen de verhouding in langszij was gekomen, pushte Swaen twaalf minuten voor tijd de beslissende goal binnen.

Pijnlijke reeks

Bloemendaal, met doelman Maurits Visser die zich met Oranje vorige week zondag plaatste voor de Olympische Spelen, heeft na zondagmiddag vier van zijn laatste vijf duels van Amsterdam gewonnen. De laatste keer dat de Amsterdammers zegevierden was op 9 april 2017.

Den Bosch boekte op zijn beurt in eigen stadion een belangrijke overwinning op Kampong. Het was de eerste Bossche overwinning op Kampong in elf jaar.

Vreugde bij Den Bosch, teleurstelling bij Kampong

Uit een strafcorner nam de Zuid-Afrikaan Austin Smith de eerste treffer voor Den Bosch voor zijn rekening. Noud Jansen maakte de 2-0. Vlak voor tijd kwam Kampong dankzij Martijn Havenga nog terug, maar dat leidde niet tot een sensationele comeback.

Rotterdam won ook en behield daarmee zijn tweede plek op de ranglijst. Pinoké werd met 3-0 verslagen.

Stand hoofdklasse hockey (m)

Club Duels-punten Club Duels-punten
1. Bloemendaal 7-19 7. Oranje-Rood 7-10
2. Rotterdam 7-16 8. Pinoké 7- 8
3. Den Bosch 7-15 9. Klein Zwitserland 7- 4
4. HGC 6-13 10. Hurley 7- 4
5. Amsterdam 7-12 11. Tilburg 7- 3
6. Kampong 6-11 12. Almere 7- 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl