Hockeyers Bloemendaal en Kampong naar finale om landstitel

Bloemendaal wint van Amsterdam en staat in finale

Bloemendaal en Kampong gaan strijden om de titel in de hoofdklasse hockey. Bloemendaal schakelde na shoot-outs Amsterdam uit, terwijl Kampong afrekende met HGC. Beide ploegen hadden woensdag al hun eerste wedstrijd in de play-offs gewonnen en maakten de klus voor eigen publiek af.

Bloemendaal kreeg in de eerste helft de beste kansen en dacht in het tweede kwart te scoren, maar de treffer van Florian Fuchs werd afgekeurd. De Duitser zou volgens de scheidsrechter een overtreding hebben gemaakt.

Vlak voor rust kwam Amsterdam op voorsprong. Jan-Willem Buissant sloeg de bal via de stick van Mats de Groot in het doel. Fuchs kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker na slordig balverlies van Teun Rohof, maar zijn uithaal vloog hoog over.

In het vierde kwart was het alsnog raak voor Fuchs, die uit een strafcornervariant scoorde bij de tweede paal. Bloemendaal ging op zoek naar meer, maar kreeg de bal niet nog een keer in het Amsterdamse doel en dus moesten shoot-outs de winnaar bepalen.

In die shoot-outs - waarin drie keer een strafbal gegeven werd - hield doelman Maurits Visser twee keer Amsterdam van scoren, waarna Fuchs de beslissende treffer maakte.

Na een doelpuntloze eerste helft bij Kampong-HGC, vielen er na rust vier doelpunten in korte tijd. Ashley Jackson scoorde uit een strafcorner voor de bezoekers, maar meteen daarna maakte Derck de Vilder de gelijkmaker voor Kampong. Diezelfde De Vilder veroorzaakte twee minuten later een strafbal, die werd benut door Jackson: 1-2.

Nog voor het derde kwart was afgelopen kwam Kampong opnieuw op gelijke hoogte door Jip Janssen, die raak pushte uit een strafcorner.

Kampong zag in het vierde kwart een treffer afgekeurd worden, voordat Bjorn Kellerman de thuisploeg met een keiharde uithaal alsnog de winst en een plek in de finale tegen Bloemendaal bezorgde.