NOS Schaatsen

Relayvrouwen profiteren van twee diskwalificaties en veroveren zilver

Relayvrouwen gaan onderuit, maar profiteren van twee diskwalificaties

De Nederlandse aflossingsploeg heeft bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden een zilveren medaille veroverd. Dat deden Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries niet door als tweede de finish te passeren, het kwartet profiteerde van twee diskwalificaties.

Nederland reed lange tijd aan de leiding in de A-finale, tot Van Kerkhof de eerste positie op zeven ronden van het einde moest afstaan aan Rusland.

Een ronde later ging De Vries onderuit omdat ze werd gehinderd door een uitgestoken Canadese arm. De jury besloot daarop Canada te diskwalificeren.

Ook Zuid-Korea werd uit de uitslag gehaald, de straf werd uitgedeeld voor het hinderen van een Canadese in de slotfase. Nederland kwam in de race ver achter winnaar Rusland als vierde over de finish, maar de Oranje-schaatsers mochten uiteindelijk dus wel de zilveren medaille ophalen.

Mannen vierde in B-finale

De mannen reden de B-finale. Zonder Sjinkie Knegt, die in het ziekenhuis herstelt van zware brandwonden, slaagde de Nederlandse formatie er zaterdag niet in zich te plaatsen voor de A-finale. In die B-finale eindigde Nederland als vierde en laatste. Het goud in de A-finale ging naar Canada.

Schulting greep eerder op zondagmiddag de winst op de 1.000 meter, die haar ook de eindzege in het klassement opleverde. Bekijk haar race hier:

Schulting wint in ook Dresden en pakt eindzege klassement op 1.000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl