NOS SchaatsenAangepast

Schulting grijpt brons op 1.500 meter bij wereldbeker in Dresden

Schulting moet genoegen nemen met brons op 1.500 meter

Shorttrackster Suzanne Schulting wist eind vorig jaar op elke individuele afstand die ze reed in de wereldbekercyclus een medaille te veroveren. In Dresden zette ze die lijn voort door het brons te pakken op de 1.500 meter.

Schulting won al vier keer goud en twee keer zilver tijdens de eerste drie wereldbekers. Ze reed zaterdag halverwege de finale in derde positie en zocht naar een opening die tot een nieuwe overwinning kon leiden.

Die vond Schulting niet, waarna de Europees kampioene achter de Zuid-Koreaanse Kim Ji-yoo en de Canadese Kim Boutin over de streep kwam. Ook Rianne de Vries reed de A-finale op de 1.500 meter, ze finishte daarin als laatste.

Relayploeg naar A-finale

In het aflossingstoernooi wist het Nederlandse kwartet eenvoudig de A-finale te bereiken. Schulting, De Vries, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof reden lange tijd aan de leiding, maar moesten Rusland in de slotfase voorlaten.

Schulting voelde de hete adem van Frankrijk in de nek en versnelde. Ze ging haar Russische concurrente voorbij in de slotronde en won de race. Zuid-Korea en Canada zijn zondag naast Rusland de andere tegenstanders in de finale.

Rianne de Vries

Op de 1.000 meter bereikten Van Ruijven en Georgie Dalrymple de halve eindstrijd dankzij ingrijpen van de videoscheidsrechter, omdat ze door een concurrent gehinderd waren.

In die halve finales kwamen ze echter tekort voor een finaleplaats, al mochten ze wel meedoen aan de B-finale. Daarin finishte Van Ruijven als tweede, Dalrymple eindigde als laatste.

De winst op de kilometer ging naar Sofia Prosvirnova, de grootste concurrente van leider Suzanne Schulting in het wereldbekerklassement. Schulting en Prosvirnova komen morgen allebei in actie op de tweede 1.000 meter van het weekeinde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl