Larry Nassar bij zijn veroordeling
NOS NieuwsAangepast

VS onderzoekt hoe misbruikarts Nassar lang zijn gang kon gaan

Het Openbaar Ministerie van de Amerikaanse staat Michigan gaat onderzoeken hoe het kan dat turnarts Larry Nassar zo lang meisjes en jonge vrouwen kon misbruiken. Jaren geleden waren er al klachten over hem binnengekomen, maar daar werd niks mee gedaan.

"We zullen alle slachtoffers opzoeken en naar hen luisteren", zei aanklager Schuette, die wil weten wie wat wanneer wist en welke actie er wel of niet werd ondernomen.

Nassar (54) werd afgelopen week veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar. Als turnarts bij de Michigan State University en voor de nationale turnbond misbruikte hij vrouwen vanaf de jaren negentig. Pas in 2014 werd er een onderzoek gestart.

Opgestapt

In totaal beschuldigen 160 vrouwen Nassar van misbruik. Sommigen van hen zeggen dat ze dat hebben gemeld bij de universiteit en de turnbond, maar dat actie uitbleef. "Waarom deed niemand hier iets aan? We willen er zeker van zijn dat zoiets nooit meer kan gebeuren", lichtte de leider van het onderzoek toe.

Afgelopen woensdag trad de rector van Michigan State al af vanwege het schandaal, ook ging de leider van het atletiekprogramma van de universiteit met vervroegd pensioen. Onder druk besloot daarna de voltallige top van de turnbond op te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl