Mohamed Salah (l) viert zijn goal met Andrew Robertson (r)

Liverpool dient City eerste nederlaag toe

Liverpool heeft Manchester City na een wervelende tweede helft de eerste competitienederlaag van het seizoen toegebracht. De Reds wonnen voor eigen publiek na een 1-1 ruststand met 4-3.

Het tempo was vanaf de start moordend op Anfield en zonder de aan de hamstring geblesseerde Virgil van Dijk gaf Liverpool City geen kans om in zijn spel te komen. Alex Oxlade-Chamberlain schoot de thuisploeg in de 9de minuut met een diagonale schuiver op voorsprong.

Spektakel in tweede helft

Vijf minuten voor rust was het weer gelijk. Leroy Sané nam een strakke pass van Kyle Walker direct mee op zijn borst, dook het strafschopgebied in en schoot met links binnen. City verloor in de eerste helft Fabian Delph met een knieblessure. Danilo was zijn vervanger.

• AFP
    Sadio Mané viert de 3-1 tegen Manchester City
  • AFP
    Georginio Wijnaldum (r) in duel met Raheem Sterling (l)
  • AFP
    Leroy Sané (l) viert zijn goal met Kevin De Bruyne (r)

In de tweede helft bracht City-doelman Ederson nog redding op schoten van Oxlade-Chamberlain en Mohamed Salah en belandde een poging van ver van Salah op de bovenkant van de lat. Een kwartier na rust viel de tweede Liverpool-goal en daarna ging het hard.

Roberto Firmino won het duel van John Stones en zette de thuisploeg met een wippertje op voorsprong, daarna krulde Sadio Mané de bal met rechts op de paal om even later met een snoeihard schot met links te scoren. Een paar minuten later maakte Salah er 4-1 van. De Egyptenaar kreeg de bal van de uit zijn doel gekomen Ederson en schoot van 35 meter raak.

Door goals van Bernardo Silva en Ilkay Gündogan krabbelde City in de slotfase nog terug, maar verder kwam het elftal van trainer Pep Guardiola niet. Na 20 zeges en 2 remises leed City zijn eerste nederlaag van het seizoen in de Premier League. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is nu 15 punten.

Arsenal in flinke dip na verlies bij Bournemouth

Arsenal liep wederom averij op. Na twee gelijke spelen tegen West Bromwich Albion en Chelsea werd er zondag met 2-1 verloren bij Bournemouth.

Teleurstelling bij Granit Xhaka en Jack Wilshere

In een tijdsbestek van vijf minuten gaf Arsenal, zonder de op een transfer azende sterspeler Alexis Sánchez, een 0-1 voorsprong weg, nadat Héctor Bellerín kort na rust de score had geopend.

Eerst maakte Callum Wilson gelijk en even later zorgde Jordan Ibe met zijn eerste goal ooit voor Bournemouth voor de 2-1. Nathan Aké speelde de gehele wedstrijd.

Zesde plek

Arsenal wacht nu sinds 28 december op een overwinning en staat zesde in de Premier League, met vijf punten achterstand op een Europese plek.

Vorige week knikkerde Nottingham Forest de ploeg van Arsène Wenger nog uit de FA Cup.