Arsène Wenger
NOS VoetbalAangepast

Kritiek op arbitrage kost Wenger drie duels en forse boete

Arsène Wenger is door de Engelse voetbalbond FA voor drie duels geschorst. De manager van Arsenal wordt daarmee gestraft voor zijn gedrag na de competitiewedstrijd op Oudejaarsdag met West Bromwich Albion (1-1).

Wenger leek 2017 bevredigend af te sluiten met Arsenal, maar kreeg vlak voor tijd tegen WBA de gelijkmaker tegen uit een omstreden strafschop.

Na afloop was de Franse coach ziedend de kleedkamer van de arbiters ingestapt en had zich daar verbaal laten gaan. Hij trok onder meer de integriteit van scheidsrechter Mike Dean in twijfel.

Arsene Wenger, manager van Arsenal

Bij de hoorzitting van de tuchtcommissie bekende de ervaren coach dat hij beledigende dingen had geroepen. Naast drie duels schorsing kost het Wenger een boete van ruim 45.000 euro.

Nog een onderzoek

En er hangt Wenger nog een straf boven het hoofd, want er loopt nog een onderzoek naar hem. Ook na het spectaculaire duel met Chelsea (2-2) liet hij zich laatdunkend uit over de scheidsrechter.

Wenger was het niet eens met de strafschop die Chelsea kreeg toegewezen. "De beslissing om voor een penalty te fluiten valt echt niet meer serieus te nemen", zei hij toen.

Op de wekelijkse persconferentie van Arsenal liet hij weten nog altijd achter die woorden te staan. "Voor honderd procent. Ik werk nu al 21 jaar in Engeland en ik probeer het spel altijd met eerlijkheid en integriteit te benaderen. Als ik iets wil zeggen, dan doe ik dat. Daar zal niets aan veranderen. Nooit..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl