Knetterende derby Arsenal-Chelsea eindigt gelijk

Aangepast
Jack Wilshere is uitzinnig nadat hij de 1-0 voor Arsenal heeft gemaakt AFP

Het was een schitterend schouwspel, de Londense derby tussen Arsenal en Chelsea. Na een onophoudelijke regen van kansen eindigde het uiteindelijk in 2-2.

Hoewel Arsenal sterk begon was de eerste kans voor Chelsea. En geen kleintje ook. Vrij voor keeper Petr Cech schoot Álvaro Morata naast.

Daarna was Arsenal via Alexis Sánchez dicht bij de openingstreffer. Maar de inzet van de Chileen werd op miraculeuze wijze via Chelsea-keeper Thibaut Courtois en beide palen uit het doel gehouden.

Goed keeperswerk

Ook Alexandre Lacazette kreeg een kans na aangeven van Mesut Özil maar opnieuw keerde Courtois het schot knap. Namens Chelsea kreeg Tiemoué Bakayoko een uitgelezen mogelijkheid, maar hij knalde op de vuisten van Arsenal-keeper Petr Cech.

Het slotstuk van de bijzonder aantrekkelijke eerste helft was voor Chelsea. Na een schitterende balverovering van N'Golo Kanté kwam Cesc Fabregas in een mooie schotpositie, maar hij krulde over.

Ook na rust ging het kansenfestival voor beide doelen onverdroten verder. Eden Hazard en Marcos Alonso zetten Petr Cech meteen aan het werk. Aan de andere kant redde Thibaut Courtois op een inzet van Lacazette.

Eindelijk raak

Dat de openingstreffer voor Arsenal pas na ruim een uur viel, mag een klein wonder heten. Jack Wilshere pegelde raak nadat hij de bal met wat geluk voor de voeten kreeg.

Arsenal joeg door op de 2-0. De goal viel, aan de andere kant, 1-1 dus. Eden Hazard werd heel licht getoucheerd door Héctor Bellerín, maar toch leverde dat een penalty op die door Hazard zelf werd benut.

Het kon daarna alle kanten op, en dat leek te gebeuren in de richting van Chelsea. Een voorzet van invaller Davide Zappacosta werd door Marcos Alonso binnengetikt in de 83ste minuut.

Marcos Alonso viert de 2-1 voor Chelsea Pro Shots

Krankzinnig

Maar in de slotminuten gebeurde weer van alles. Uitgerekend Bellerin, die zo schlemielig de penalty veroorzaakte, knalde de gelijkmaker binnen. Het sluitstuk van het waanzinnige duel was voor Zappacosta die nog de lat raakte.

Door de remise verandert er voor zowel Arsenal als Chelsea niets. Chelsea blijft derde, Arsenal staat zesde.

STER Reclame