NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 4/11: Trump naar Azië, chroom-6 en gamend geschiedenis leren

Goedemorgen! Donald Trump gaat op reis door Azië, het is weer Museumnacht en de nieuwste versie van een van de meest populaire computerspellen komt vandaag uit.

Het is vandaag niet koud voor 4 november, het wordt 14 tot 17 graden. De zon schijnt ook regelmatig, maar in het westen kan er ook wat regen vallen. Vannacht gaat het op meer plekken regenen.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

• Donald Trump is op bezoek bij bondgenoot Japan. Het is de eerste stop in zijn Azië-reis, die nog tot en met 13 november duurt. In Japan heeft de bevriende premier Abe onlangs via tussentijdse verkiezingen zijn machtspositie fors verstevigd. Noord-Korea is, vanzelfsprekend, een van de hoofdonderwerpen tijdens de ontmoeting tussen beide leiders.

• In de eredivisie zijn er vier duels. AZ speelt thuis tegen Willem II, die wedstrijd begint om 18.30 uur. Excelsior neemt het in Rotterdam op tegen Roda JC (19.45 uur). Op hetzelfde tijdstip begint Groningen - Heracles. En NAC speelt uit tegen VVV, vanaf 20.45 uur.

• En in Amsterdam is het weer museumnacht. Zo'n 50 musea openen tussen 19.00 en 02.00 uur hun deuren voor publiek. Behalve kunsttentoonstellingen zijn er ook optredens van bands te zien.

Wat heb je gemist?

De affaires rond Harvey Weinstein en Kevin Spacey blijven nieuws opleveren. De politie van New York gaat nu op zoek naar bewijsmateriaal tegen film- en theaterproducent Weinstein. Aanleiding is de beschuldiging van actrice Paz de la Huerta dat Weinstein haar eind 2010 twee keer heeft verkracht in haar eigen appartement. En Netflix heeft ondertussen aangekondigd de samenwerking met Kevin Spacey helemaal te beëindigen. Ze onderzoeken nu de opties om de hitserie House of Cards zonder hem door te kunnen laten gaan.

Anders nieuws uit de nacht:

• Een ernstig ziek 10-jarig Mexicaans meisje dat in de VS was opgepakt nadat ze een behandeling had ondergaan is weer vrij.

• Kindermisbruiker Robert M. heeft een brief gestuurd aan ouders van zijn slachtoffers. Hij zegt daarin dat hij spijt heeft.

• Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar het schuren van treinen in Tilburg waar verf op zat met het schadelijke chroom-6.

En dan nog dit:

Een van de meest populaire computerspellen, Call of Duty, heeft een nieuwe game uitgebracht. Voor het eerst in tien jaar is het weer een spel dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dat is niet alleen leuk voor fanatieke gamers, maar ook voor de geschiedenisles.

Call of Duty WOII in de geschiedenisles

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl