NOS SportAangepast

'Schone' Van de Goor vereerd met voorzittersfunctie

Vorig jaar werd bij oud-volleyballer Bas van de Goor lymfeklierkanker ontdekt. Nu, bijna een jaar later, is de nieuwe voorzitter van de vakjury voor het NOS | NOC*NSF Sportgala schoon verklaard.

Van de Goor: ik kan weer vooruitkijken

"Ik heb vijf maanden chemokuren gekregen nadat in november lymfeklierkanker bij mij werd geconstateerd", vertelt de 46-jarige Van de Goor. "De controlefoto in mei was goed. Nu ben ik schoon en aan het herstellen."

Enorme eer

Dat herstel gaat gestaag, maar Van de Goor is positief. "Fysiek gaat het goed. Soms valt mijn energie weg, maar dat is redelijk goed te organiseren. Ik ben blij dat ik weer vooruit kan kijken."

En dat doet hij in een nieuwe functie: als voorzitter van de vakjury. "Dat vind ik echt een enorme eer", vertelt Van de Goor. "NOC*NSF had een lijstje gemaakt met namen en daar stond ik op. Leuk!"

Sportmonologen: Bas van de Goor

Van de Goor volleybalde van 1989 tot 1997 voor Dynamo en daarna acht jaar voor de Italiaanse clubs Treviso en Modena. Hij won met die clubs veel prijzen, waaronder drie keer de Champions League.

In totaal speelde Van de Goor 295 interlands met als hoogtepunt goud op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

Andere aanpak door vakjury Sportgala

In tegenstelling tot oud-voorzitter Jeroen Bijl, is Van de Goor aangesteld als onafhankelijk voorzitter. "Jeroen werkte voor NOC*NSF, maar nu wilde de organisatie meer onafhankelijkheid."

Aan het eind van het jaar beslist de jury over de prijzen voor onder meer Sportman en Sportvrouw van het Jaar.

Vorig jaar maakten we deze uitlegvideo over hoe de vakjury te werk gaat.

Hoe komen de nominaties voor het Sportgala tot stand?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl