NOS NieuwsAangepast

'Oud-premier is Thailand ontvlucht'

Oud-premier Yingluck Shinawatra is Thailand ontvlucht. Meerdere internationale persbureaus melden dat op basis van bronnen rond de voormalige premier. Haar bestemming is onduidelijk, maar er zijn berichten dat ze zich via Cambodja naar Singapore heeft laten rijden.

Eerder vandaag kwam Yingluck niet opdagen bij het vonnis in de rechtszaak tegen haar. Daarop werd de uitspraak uitgesteld tot 27 september.

Haar advocaten gaven als verklaring voor haar absentie op dat ze last had van haar oor. De rechters zeiden direct al dat ze weinig geloof hechtten aan die verklaring en dat ze het waarschijnlijker achtten dat ze was gevlucht. Vervolgens kwam er een arrestatiebevel.

Rijst

Yingluck Shinawatra wordt vervolgd omdat haar subsidiebeleid voor rijstboeren de Thaise staat miljarden zou hebben gekost. Ze zou de boeren hebben bevoordeeld in ruil voor steun bij de verkiezingen in 2011. Haar hangt een celstraf boven het hoofd van maximaal tien jaar.

Ook Yinglucks broer, oud-premier Thaksin Shinawatra, ontvluchtte Thailand jaren geleden onder druk van een rechtszaak. Hij zit naar verluidt in Dubai. Bij verstek werd hij in Thailand veroordeeld tot twee jaar cel wegens corruptie.

Thaise oud-premier blijft weg in corruptiezaak

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl