Jamaica bereikt de finale van de Gold Cup door een rake vrije trap in de 88ste minuut
NOS VoetbalAangepast

'Reggae Boyz' verrassen met finaleplaats in Gold Cup

De voetballers van Curaçao zullen met een wrang gevoel het verloop van de Gold Cup volgen. Jamaica heeft zich afgelopen nacht verrassend geplaatst voor de finale van het continentale kampioenschap voor landen uit Midden- en Noord-Amerika door Mexico te verslaan in de halve finales: 1-0.

Curaçao won vorige maand de Caribbean Cup ten koste van Jamaica. Bij de Gold Cup, waar Curaçao met eredivisiespelers als Eloy Room (Vitesse) en Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) debuteerde, troffen de twee elkaar weer. Jamaica won en staat nu in de finale. Curaçao kon na de groepsfase naar huis.

Vrije trap

Jamaica was tegen Mexico, dat het toernooi de afgelopen vier edities drie keer won, de onderliggende partij in Los Angeles. Door een vrije trap van Kemar Lawrence in de 88ste minuut bereikten de 'Reggae Boyz' echter toch de finale.

In 2015 bereikte Jamaica ook de finale en daarin was Mexico toen wel te sterk. Dit keer is Amerika de tegenstander. Het duel wordt donderdagochtend om 03.30 uur Nederlandse tijd gespeeld in Santa Clara.

Reggae in de kleedkamer

Na het bereiken van de eindstrijd deden de 'Reggae Boyz' hun bijnaam eer aan door in de kleedkamer reggaemuziek op te zetten en te dansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl