NOS VoetbalAangepast

Jamaica verpest debuut Curaçao in Gold Cup

De debuutwedstrijd van Curaçao in de Gold Cup is uitgedraaid op een teleurstelling. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini, die vorig jaar het stokje overnam van Patrick Kluivert, verloor in San Diego met 2-0 van Jamaica.

Twee weken geleden won Curaçao de Caribbean Cup nog ten koste van Jamaica. Daarom was de ploeg vol vertrouwen afgereisd naar Amerika voor de Gold Cup, het continentale kampioenschap voor landen uit Midden- en Noord-Amerika, maar het team vol eredivisienamen kwam bedrogen uit.

De Jamaicaanse doelpunten vielen na rust en werden gemaakt door Romario Williams en Darren Mattocks. Tussendoor was Gevaro Nepomuceno dicht bij een goal voor Curaçao, maar Andre Blake liet met een fraaie redding zien waarom hij tot man van de wedstrijd werd gekozen.

Eredivisienamen

Bij Curaçao stond Vitesse-doelman Eloy Room onder de lat. Ook Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles), Leandro Bacuna (oud-FC Groningen) en Darryl Lachman (Willem II) hadden een basisplaats.

Leandro Bacuna baalt van een gemiste kans

De andere wedstrijd in Groep C werd gewonnen door Mexico, dat met 3-1 te sterk was voor El Salvador. De eerste twee uit de poule gaan door naar de volgende ronde.

Stand in Groep C

1. Mexico 1-3 (3-1)
2. Jamaica 1-3 (2-0)
3. El Salvador 1-0 (1-3)
4. Curaçao 1-0 (0-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl