Wesley Sneijder
NOS VoetbalAangepast

Sneijder en Galatasaray per direct uit elkaar

Wesley Sneijder en Galatasaray nemen per direct afscheid van elkaar. De verbintenis van de Oranje-international, die nog tot medio 2018 liep, is ontbonden.

Sneijder ziet af van vierenhalf miljoen euro, zodat Galatasaray zijn contract niet hoeft af te kopen. Indien een Turkse club Sneijder binnen nu en drie jaar in dienst wil nemen, dan moet de Utrechter twintig miljoen euro betalen aan Galatasaray.

De afgelopen weken namen de geruchten over een naderend vertrek van de 33-jarige middenvelder toe, ondanks een goed seizoen in dienst van de Turkse topclub. Bondscoach Dick Advocaat, die dit seizoen bij Fenerbahce werkte, noemde Sneijder onlangs de beste speler in de Turkse competitie.

'Sneijder de beste speler van Galatasaray'

De Utrechter miste het begin van de voorbereiding, maar meldde zich maandag alsnog op het trainingscomplex van Galatasaray. Donderdag zat hij niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met Östersunds FK in de tweede voorronde voor de Europa League. De Zweedse bekerwinnaar won met 2-0.

Publiekslieveling

Sneijder, die in Istanbul uitgroeide tot publiekslieveling, speelde in totaal vierenhalf jaar voor Galatasaray. Vanuit de Verenigde Staten zou al belangstelling zijn voor de recordinternational van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl